Χανιά | Ξεκινούν έργα ανάπλασης στην πλατεία του Στύλου Αποκορώνου

χανιά-ξεκινούν-έργα-ανάπλασης-στην-πλ-167314

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτοψία και αναγγελία έναρξης εργασιών την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίοτ,  για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό της πλατείας του Στύλου Αποκορώνου συνολικής αξίας 368262 ευρώ, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, παρουσία Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων, κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αποκόρωνα και του Δήμου Χανίων αντίστοιχα.

Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου, ανακοινώθηκαν τα εξής: «Το συγκεκριμένο έργο αφορά την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό της πλατείας του Στύλου στην περιοχή «πηγή Καβούσι», όπου με παρεμβάσεις και κατάλληλες εργασίες θα δημιουργηθούν μονοπάτια περιπάτου εντός του πάρκου, κατασκευή βοηθητικών χώρων, κατασκευή κρήνης για τους περαστικούς, χώρος για την μελλοντική τοποθέτηση μνημείου, τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού, κατασκευή πέργκολας με αναρριχητικά φυλλοβόλα φυτά καθώς και ενίσχυση της υπάρχουσας βλάστησης.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα της συγκεκριμένης πλατείας και αναδεικνύεται το φυσικό κάλος της περιοχής.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου απετέλεσε διακαή πόθο και επιθυμία τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των προγενεστέρων τοπικών αρχών επί σειρά ετών οι οποίες και δρομολόγησαν το συγκεκριμένο έργο.

Η τοπική κοινωνία σε διάστημα 5 – 6 μηνών θα έχει στην διάθεση της μια πλατεία στολίδι η οποία θα αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής.

Κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η συνεχής βελτιστοποίηση της καθημερινότητας του δημότη- πολίτη και κάθε ενέργεια του δήμου στοχευει στην επίτευξη του στόχου αυτού.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook