Χανιά | Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Πνευματικό Κέντρο | Photos

χανιά-ξεκίνησαν-οι-εκδηλώσεις-για-την-368901

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο πνευματικό κέντρο Χανίων που διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου «υποδέχονται» τους επισκέπτες περίπτερα για την κινητικότητα στην εκπαίδευση, την έρευνα και την εργασία. Ο σκοπός είναι να ενημερώσουν και να διανέμουν υλικό σχετικά με την εκπαίδευση και την εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

IMG_3254

IMG_3257

Στο διήμερο εκδηλώσεων βρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού και μέλος της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών Μίλτος Κύρκος, ο οποίος δήλωσε: » Το οικονομικό κλίμα δεν είναι καλό και δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλύτερο. Το θέμα που θα συζητήσουμε σήμερα είναι πώς εντάσσονται οι επιχειρήσεις μέσα στο ευρωπαϊκό σχέδιο το οποίο προβλέπει ανάπτυξη, μία ανάπτυξη που είναι έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας που στηρίζονται στην γνώση, έτσι λοιπόν οποιοδήποτε ποσό προέλθει από τα περιφερειακά ταμεία θα πρέπει να εξασφαλίζει αυτό τον παράγοντα».

IMG_3226

Ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα δήλωσε: «Γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης που είναι πολύ σημαντική, ειδικά για έναν μεταπτυχιακό φοιτητή που μπορεί να έχει πρόσβαση στην πηγή της πληροφόρησης όσον αφορά τις δυνατότητες επένδυσης και χρηματοδότησης  μέσο  προγραμμάτων της ευρωπαϊκής ένωσης.»

Ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε και για το νέο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ που δίνει την δυνατότητα χρηματοδότησης από την ευρωπαϊκή  τράπεζα επενδύσεων και με αυτή την προσπάθεια ξεπερνιέται το πρόβλημα των capital control και της αδυναμίας των ελληνικών τραπεζών, δίνοντας μια πραγματική ευκαιρία στους επιχειρηματίες που έχουν αναπτυξιακά σχέδια, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

IMG_3235

Ο κ. Άρης Περουλάκης, αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπίας της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα, ανέφερε: » Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης για τις μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες φτάνουν το 40% και λόγο αυτού του ποσοστό ο κ. Γιούνκερ έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και  να εγκρίνονται έργα ελληνικά. Πρέπει όλοι να συστρατευτούν με αυτή την εντολή γιατί η επιχειρηματικότητα δεν ξεκινάει αν δεν δοθούν τα πρώτα κεφάλαια».

IMG_3230

IMG_3242

IMG_3245

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου με τις ομιλίες, τις δράσεις και τους καλεσμένους ΕΔΩ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook