Χανιά | Ξανακλείνει ο δρόμος για Ελαφονήσι μετά το ατύχημα

χανιά-ξανακλείνει-ο-δρόμος-για-ελαφον-87845

topoliaΕκτός κινδύνου η 34χρονη από τη Β. Ελλάδα που τραυματίστηκε προχθές το απόγευμα επιστρέφοντας με το αυτοκίνητο από το Ελαφονήσι, έπειτα από κατολίσθηση στην περιοχή της σήραγγας των Τοπολίων. Δείτε ΕΔΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, τα τραύματα της κοπέλας (που εργάζεται ως εποχιακή στη Διεύθυνση Δασών Χανίων)  ναι μεν είναι σοβαρά, ωστόσο δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία στους γιατρούς. Φυσικά η 34χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου θα παραμείνει οπωσδήποτε μέχρι αύριο.

Για να διερευνήσουν τα αίτια της κατολίσθησης, μηχανικοί της Αντιπεριφέρειας μετέβησαν από το πρωί στο σημείο. «Το ατύχημα δεν συνδέεται με τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή», δήλωσε ρητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων παρουσιάζοντας το πόρισμα του κλιμακίου που συνδέει την πτώση του λίθου με ανεπιτήρητο ποίμνιο, με πρόβατα δηλαδή που έβοσκαν στο βουνό.

Κλείνει ο δρόμος

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε τα εξής:

Ύστερα από το ατύχημα που συνέβη στο δρόμο των Τοπολίων, κλιμάκιο από Μηχ/κούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων πραγματοποίησαν αυτοψία και διαπίστωσαν ότι το ατύχημα δεν συνδέεται με τις εργασίες του χώρου κατασκευής του έργου αντιστήριξης πρανών και οφείλεται σε πτώση μικρού λίθου κάτω από τους προστατευτικούς φράκτες, που προκάλεσε ανεπιτήρητο ποίμνιο. 

Επίσης επισημαίνουν ότι κανένα από τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν ληφθεί παλαιότερα πριν την έναρξη του έργου για την αποφυγή ατυχημάτων από την ρίψη λίθων δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι σήμερα από την περιοχή.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την διακοπή της κυκλοφορίας στο παραπάνω τμήμα λόγω αδυναμίας αστυνόμευσης της ανεξέλεγκτης βόσκησης.

topolia1Έργα σε εξέλιξη

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει το έργο της παράκαμψης Τοπολίων, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που για δεκαετίες παρέμενε στο περιθώριο. Το συγκεκριμένο έργο -που θα κοστίσει συνολικά 12 εκατ. ευρώ- ήταν το «έργο-σημαία» για τον κ. Βουλγαράκη, έργο που πέρασε από χίλια κύματα και αποτέλεσε πεδίο πολιτικών και προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Ωστόσο οι εργασίες διεκόπησαν λόγω… τουρισμού και το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου δόθηκε στην κυκλοφορία για να μην διαταραχθεί η κίνηση των εκδρομέων. Ούτως ή άλλως, ο δρόμος θα «έκλεινε» ξανά περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Δυστυχώς όμως με αυτόν τον πολύ δυσάρεστο τρόπο, οι εξελίξεις επισπεύδονται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook