Χανιά | Ξανά στο προσκήνιο το Παλιό Ψυχιατρείο για φιλοξενία μεταναστών

χανιά-ξανά-στο-προσκήνιο-το-παλιό-ψυχι-238695

eisodos paliou psixiatreiouΤη λύση του Παλιού Ψυχιατρείου για την διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας μεταναστών προκρίνει η Δημοτική Αρχή, όπως ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Τάσος Βάμβουκας. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ήτα θετικές ενώ από την πλευρά Σκουλάκη, τονίστηκε η ανάγκη «κοινής πλεύσης» των Δήμων σε συνεννόηση με το υπουργείο, απέναντι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το συμβούλιο για το περιστατικό της Γαύδου με τους 158 ναυαγούς, εκτιμώντας ότι λειτούργησαν «καλά αντανακλαστικά» από την πλευρά του Δήμου και των υπηρεσιών ενώ το ίδιο εκτίμησε και ο Γιάννης Σαρρής επισημαίνοντας ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση.

Το πού θα εξευρεθούν οι πόροι για την διαμόρφωση και λειτουργία του χώρου αυτού, έθεσε ο Άρης Παπαδογιάννης, τονίζοντας ότι πρέπει να εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο. Ο πρώην Δήμαρχος από την πλευρά του, εκτίμησε ότι τα εμπόδια που υπάρχουν για την χρήση του κτηρίου είναι ανυπέρβλητα, καθώς, ακόμα και να επιστρέψει στον Δήμο από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες που θα πει ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Τέλος, συμφωνήθηκε να το θέμα να συζητηθεί σε επόμενο συμβούλιο, ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook