Χανιά | Ξανά στο δρόμο για την υγεία γιατροί και εργαζόμενοι | Λουκέτο από σήμερα στον ΕΟΠΥΥ

χανιά-ξανά-στο-δρόμο-για-την-υγεία-για-126557

EOPYY xaniaΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας  ενάντια στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και στα Χανιά, πραγματοποιείται σήμερα στις 9:30, στο χώρο του οργανισμού στη λεωφόρο Σούδας, από συλλόγους γιατρών και εργαζομένων στην υγεία.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, μένουν χωρίς γιατρούς, μετά και την απόφαση του υπουργείου να βάλει λουκέτο στον οργανισμό και να τον αντικαταστήσει με το περίφημο Π.Ε.Δ.Υ, δηλαδή το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Όπως είπε στον SUPER FM 89.6 ο τελευταίος διευθυντής του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά κ. Σωτήρης Δρούτσος, από την Τρίτη το πρωί πιθανότατα οι ασφαλισμένοι θα βρουν τα ιατρεία κλειστά, ενώ σίγουρα με το νέο σύστημα υγείας κάποιες ειδικότητες δεν θα υπάρχουν καθώς για να εργαστεί ιατρός στο Π.Ε.Δ.Υ, θα πρέπει να κλείσει το ιδιωτικό του ιατρείο και να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Όπως είπε πάντως ο κ. Δρούτσος το φαρμακείο θα είναι ανοιχτό για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως για τις ειδικότητες που δεν θα υπάρχουν στο Π.Ε.Δ.Υ, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει είτε να εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία είτε από τον ιδιωτικό τομέα.

Επισημαίνεται τέλος πως σε σε ότι αφορά και το διοικητικό κομμάτι, και μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας, αν κάποιος κάνει π.χ φυσικοθεραπείες και κανονικά θα πρέπει να τις θεωρήσει, τότε αυτό δεν θα μπορεί να το κάνει καθώς δεν θα υπάρχει κάνεις για να κάνει αυτή τη δουλειά.

Επίσης δεν θα είναι δυνατόν να χορηγηθούν αναρρωτικές άδειες αφού δεν θα υπάρχει κανείς για να τις γράψει.

(Θυμηθείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ και το ηχητικό απόσπασμα)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook