Χανιά | Ξανά οι κεραίες στη Χαλέπα | Ανησυχούν οι κάτοικοι

χανιά-ξανά-οι-κεραίες-στη-χαλέπα-ανησ-130693

keraies evagelistria1Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων, «άνοιξε ο δρόμος» για να βρεθούν ξανά σε ταράτσα πολυκατοικίας στην Ευαγγελίστρια, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είχαν απομακρυνθεί το περασμένο καλοκαίρι, με ασφαλιστικά μέτρα. (ΕΔΩ)

Το Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις επικινδυνότητας ,ότι πιθανολογείται να μην υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων από την ακτινοβολία των κεραιών και πως τα επιτρεπτά όρια εκπομπής δεν παραβιάζονται παρά το ότι αποδέχεται ότι υπάρχει διακύμανση στην ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται δίνοντας το «πράσινο φως» για την επανατοπόθέτησή τους.

Το γεγονός έχει αναστατώσει ξανά τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών του 10ου δημοτικού, το προσωπικό του ΤΕΙ και όλους εκείνους που εξαρχής διεκδικούσαν και είχαν πετύχει το σταμάτημα της λειτουργίας τους.

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ζήτησε η «Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος» που κατέθεσε αίτημα να στηρίξει η νομική υπηρεσία του Δήμου τον αγώνα των κατοίκων, να ελέγξει με αυτοψία η υπηρεσία δόμησης του Δήμου τη νομιμότητα του κτιρίου που έχουν εγκατασταθεί οι κεραίες και να εκδώσει το ΔΣ ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλέπας.

Στο κείμενο που κατέθεσε ο κ. Σαρρής, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επειδή η κινητή τηλεφωνία έχει εισβάλει στις ζωές μας αυτό δε σημαίνει ότι τα κέρδη των εταιριών είναι πάνω από τις ζωές μας και ότι θα επιτρέψουμε στις εταιρείες να καθορίζουν όπως τις βολεύει τα όρια ασφαλείας και να τους δίνεται άδεια εγκατάστασης κεραιών μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.  Όπως γνωρίζουμε ποτέ δεν υπήρξαν αντικειμενικά όρια ασφαλείας, επιστημονικά προσδιορισμένα, για όποιον εκτίθεται σε Η/Μ ακτινοβολία, πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από παρακείμενες κεραίες εκπομπής.

Είναι απαράδεκτη η παραμονή των κεραιών στη περιοχή για λόγους προστασίας της υγείας των πολιτών αλλά και ηθικούς. Ποιος από εμάς θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών, όταν και επισήμως δεν αποκλείεται να υπάρχουν σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους οι οποίες μπορεί να εκδηλωθούν μετά από μερικά χρόνια; Είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος να στηρίξει νομικά και ηθικά τη προσπάθεια των κατοίκων να απομακρυνθούν οι κεραίες και να προστατέψουν το αυτονόητο: την υγεία τους».

zarpa.gr

 

2 thoughts on “Χανιά | Ξανά οι κεραίες στη Χαλέπα | Ανησυχούν οι κάτοικοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook