Χανιά | Ντου σε αυτοκίνητα στα Φαλάσαρνα από δύο «αετονύχηδες»

χανιά-ντου-σε-αυτοκίνητα-στα-φαλάσαρν-740899

Είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα στα Φαλάσαρνα δύο αλλοδαποί που έπεσαν στην φάκα των Αστυνομικών την Κυριακή.

Ειδικότερα, «συνελήφθησαν, την Κυριακή το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 46 και 32 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδηγήσεως).

Ειδικότερα, χθες (16.08.2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε ο 46χρονος κατά το χρόνο που προέβαινε στη διάρρηξη σταθμευμένων οχημάτων σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Κισσάμου και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του και στον ίδιο, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 46χρονος με ακόμα ένα αλλοδαπό (32χρονο) κατά το χρονικό διάστημα από την 11.09.2018 έως και την 16.09.2018, είχαν διαπράξει από κοινού, συνολικά επτά κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν από οχήματα σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τηλεκατευθυνόμενο (drone) και 2 φωτογραφικές μηχανές με φακό) και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.»

Zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook