Χανιά | Να τελειώνει και να… ξεφορτωθεί το Παλιό Νοσοκομείο προσπαθεί ο Δήμος

χανιά-να-τελειώνει-και-να-ξεφορτωθεί-457436

Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) Κρήτης πρόκειται να παραχωρήσει ο Δήμος Χανίων το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, μετά την αποπεράτωσή του. Σε προγραμματική σύμβαση που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπογραφεί μεταξύ των δύο, προβλέπεται πως η ΔΥΠΕ θα αναλάβει την στελέχωση, συντήρηση και λειτουργία του κέντρου, για τα επόμενα 20 χρόνια.

?

Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόθεση του Υπουργείο Υγείας είναι να λειτουργήσει εκεί «ιατρείο γειτονιάς» με έναν παθολόγο και έναν παιδίατρο.

Ωστόσο, για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου έχει ήδη δρομολογηθεί η αγορά εξοπλισμού για οδοντιατρείο, μικροβιολογικό εργαστήριο και χειρουργείο μικρών επεμβάσεων με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ που έχει μεταφερθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αιτία για νέο γύρο αντιπαραθέσεων για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο να επισημαίνει πως εάν το έργο δεν ολοκληρωθεί και δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2017, ο Δήμος θα υποχρεωθεί να επιστρέψει το σύνολο του ποσού που ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook