Χανιά | Να παραμείνουν οι διευθυντές των σχολείων στην θέση τους ζητά ο δήμαρχος Κισσάμου

χανιά-να-παραμείνουν-οι-διευθυντές-τω-261272

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, η οποία κοινοποιείται προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με την οποία ζητάει την διατήρηση των Διευθυντών Σχολείων στις θέσεις τους, μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής περιόδου, μετά και την σχετική απόφαση του ΣτΕ, απέστειλε ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.

Η επιστολή:

«Ανάγκη διατήρησης των Διευθυντών Σχολείων στις θέσεις τους μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής περιόδου

Κύριε Υπουργέ,

Για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών μονάδων, μετά και την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), απαιτείται να παραμείνουν (κατόπιν Υπουργικής απόφασης), οι νυν Διευθυντές Σχολείων στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, διότι το χρονικό περιθώριο είναι μικρό για να έχει τη δυνατότητα, ο εκάστοτε Διευθυντής εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας να ορίσει κάποιο άλλο πρόσωπο στη διοίκηση της σχολικής μονάδας.

Εάν γίνει αυτό θα προκληθεί μεγάλη δυσλειτουργία στα σχολεία, καθότι υπάρχει κίνδυνος, είτε να μην αναλάβει κανείς τη Διοίκηση Σχολικής μονάδα ή όποιος θέλει να αναλάβει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην διεκπεραίωση των διαδικασιών, ενόψει της ολοκλήρωσης των φετινών σχολικών υποχρεώσεων.

Μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς, ας δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες αποφασίσετε και προβλέπονται, αφού τότε δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η επιστολή αυτή δεν έχει το χαρακτήρα «υπόδειξης» στο τι θα πράξετε, αλλά εκφράζει την αγωνία μας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς μάλιστα βρισκόμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook