Χανιά | Να μην δώσει στοιχεία ο Δήμος στον Φούχτελ ζητά ο Σεραφείμ Ρίζος

χανιά-να-μην-δώσει-στοιχεία-ο-δήμος-στ-158506

fouxtelΓια το ερωτηματολόγιο που ζήτησε ο εντεταλμένος της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ, από τους Δήμους, η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά», ανακοίνωσε τα εξής:

rizos111«Ο εντεταλμένος της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ξαναχτύπησε απαιτώντας από τις νέες διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών να αποστείλουν συμπληρωμένο ένα 8σέλιδο ερωτηματολόγιο στο οποίο υπάρχει λεπτομερή απογραφή για τους κατοίκους, τους δήμους, τις περιφέρειες καθώς και τις υποδομές και την περιουσία τους. Το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά. Στο επόμενο 6σέλιδο ζητείται να καταγραφεί το σύνολο των κατοίκων, κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε. Επίσης, ζητούνται στοιχεία για τις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το δημοτικό σχήμα Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή, από την πλευρά του καταδικάζει την οποιαδήποτε προσπάθεια των τροικανών και της κυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου για τη διάλυση των δήμων και των περιφερειών. Πίσω από τα ψεύτικα λόγια περί στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρύβονται σχέδια για υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας καθώς και για πλήρη ισοπέδωση των κοινωνικών υποδομών και παράδοσής του στα χέρια ιδιωτών της υγείας και της εκπαίδευσης, συνεχίζοντας έργο της καταστροφής. Είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από μια τέτοια απαίτηση κρύβονται νέες περικοπές και χιλιάδες απολύσεις και βέβαια προετοιμάζεται η εφαρμογή της αξιολόγησης, η ποινικοποίηση της εργασίας στο Δημόσιο ενώ στοχοποιούνται οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει αν έχει αποστείλει ή αν προτίθεται να αποστείλει την οποιαδήποτε απάντηση προς την ελληνογερμανική συνέλευση και τον Φούχτελ. Διεκδικούμε από τη νέα δημοτική αρχή Χανίων να μην δώσει κανένα στοιχείο στο ερωτηματολόγιο της ντροπής.

Με τους εργαζόμενους στους δήμους να συμπορευθούμε ενάντια στην επιχειρούμενη απαξίωση των κοινωνικών και προνοιακών δομών, να ενισχύσουμε τους αγώνες μας απέναντι στην κυβέρνηση και την τρόικα ερχόμενοι σε ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ που μονιμοποιούν τα Μνημόνια και απαγορεύουν κάθε εργατική κατάκτηση, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των απολυμένων στις δουλειές τους και αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και συλλογικών συμβάσεων.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook