Χανιά | Να εφαρμόσουν τον νέο κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους ζητά ο Δήμαρχος από πολίτες και καταστηματάρχες

χανιά-να-εφαρμόσουν-τον-νέο-κανονισμό-492196

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, εκφράζει σε δήλωσή του την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση από το Δ.Σ. Χανίων του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων από ευρύτατη πλειοψηφία συμβούλων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

«Πλήθος φορέων και πολιτών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο τάχθηκε θετικά σε μία θαρραλέα τομή, που πρότεινε η Δημοτική Αρχή για τη διαχείριση του δημόσιου χώρου, με κανόνες σεβασμού στα δικαιώματα των δημοτών και επισκεπτών και την αρμονική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Θεσπίζει κανόνες για όλους, αφήνοντας πίσω τις πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος και όσους τις υποστηρίζουν.

Είναι δε ιδιαίτερα θετικό ότι εντέλει ακόμα και ο Σύλλογος Εστίασης, που αρχικά εξέφρασε τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις, αναγνώρισε ουσιαστικά τη σωστή κατεύθυνση του κανονισμού και τα θετικά αποτελέσματα του τετράμηνου διαλόγου, που προηγήθηκε.

Τώρα προέχει η υποστήριξη της εφαρμογής του και ζητάω από όλους τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες να τον σεβαστούν και να τον εφαρμόσουν, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούνται κατασταλτικά μέτρα. Η πρακτική έχει δείξει ότι όπου έχουν μπει κανόνες και έχουν τηρηθεί βρέθηκαν όλοι κερδισμένοι.

Ο νέος κανονισμός αποτελεί μία κατάκτηση για την όμορφη πόλη μας, αλλά και για το σύνολο του Δήμου μας, θα συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας της και αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την οικονομία του τόπου μας. Στοχεύουμε σε μία πόλη περισσότερο λειτουργική, με σεβασμό στον χαρακτήρα και την αισθητική της».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook