Χανιά | Να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ του Πλατανιά

χανιά-να-διατηρηθεί-η-υπάρχουσα-κατάσ-762344

Να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά, ζητά με ανακοίνωση του η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «τώρα πρέπει να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι – μαθητές να τελειώσουν, να πάρουν το πολυπόθητο απολυτήριο και όχι να γυρίσουν στο μεροκάματο ματαιωμένοι.»

Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει ένα μεγάλο, κατά τη γνώμη μας, θέμα σχετικά με το ΕΠΑΛ Πλατανιά. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων  της Γ΄ και της Δ΄ τάξης του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Οι μαθητές που φοιτούν σε αυτό το σχολείο είναι άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς, που αγωνίζονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον, για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών. Καθημερινά, είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις γυρίζοντας στο σπίτι τους κοντά στα μεσάνυχτα.

Άνθρωποι του μεροκάματου αποφάσισαν να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, εργαζόμενοι κάθε πρωί να παρακολουθήσουν βραδινά μαθήματα για να ανεβάσουν το βιοτικό και γνωστικό τους επίπεδο.  Τώρα μετά από τρία χρόνια οι μαθητές της Δ΄ τάξης καλούνται για να τελειώσουν, να μεταβαίνουν καθημερινά μετά την εργασία τους στα Χανιά.  Ο Δήμος Πλατανιά συνορεύει με τον Δήμο Χανίων βέβαια, αλλά ο Ταυρωνίτης απέχει 25 χιλιόμετρα από την Πόλη των Χανίων. Το νυχτερινό ΕΠΑΛ στεγάζεται στον Ταυρωνίτη σε ένα εγκαταλειμμένο χώρο του Δήμου που με τις προσπάθειες τόσο του Δήμου όσο και των καθηγητών – μαθητών έγινε απόλυτα λειτουργικό.

Στο εν λόγω Σχολείο, εκτός από μαθητές του Δήμου Πλατανιά, φοιτούν και μαθητές άλλων ορεινών Δήμων. Οι συγκεκριμένοι μαθητές  προσέρχονται στον Ταυρωνίτη για τα μαθήματα. Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας τη διατήρηση στο νυχτερινό ΕΠΑΛ της υπάρχουσας κατάστασης. Εάν υπάρχουν κάποιες αλλαγές είναι προτιμότερο να συζητηθούν το καλοκαίρι και  τότε να γίνουν.

Τώρα πρέπει να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι – μαθητές να τελειώσουν, να πάρουν το πολυπόθητο απολυτήριο και όχι να γυρίσουν στο μεροκάματο ματαιωμένοι.

ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ του Πλατανιά

  1. ΜΩΡΕ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΓΙΑΪΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΕΖΕΤΕ ΜΠΡΕ;;;;
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ «ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ»;;;;;
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;;;;
    MHN ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΤΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ…
    ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΖΑΡΠ και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook