Χανιά | Ναυαγοσώστες από τον Ιούνιο, στις παραλίες του Αποκόρωνα

χανιά-ναυαγοσώστες-από-τον-ιούνιο-στι-680840

lifeguardΣε 12 σημεία στις παραλίες του Αποκορώνου θα βρίσκονται από την 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο σχετικός διαγωνισμός.

Φέτος οι ναυαγοσώστες θα παραμείνουν σε Καλύβες, Αλμυρίδα, Γεωργιούπολη και Καβρό μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ο μήνας αυτός παρουσιάζει μεγάλο αριθμό πνιγμών. Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την καθαριότητα στις παραλίες της περιοχής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Κοκολάκης, μιλάει στα ‘Χ.Ν.’ για τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τις παραλίες.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Αναφορικά με την τοποθέτηση των ναυαγοσωστών ο κ. Κοκολάκης αναφέρει πως: «Ο   Δήμος Αποκορώνου επανδρώνει 12 ναυαγοσωστικούς πύργους σε παραλίες για λουόμενους. Η διαδικασία με το Λιμεναρχείο ολοκληρώθηκε, η δημοπρασία έγινε στις 30 Απριλίου και είχαμε μία προσφορά και λογικά θα πάρει το έργο και φέτος. Το συνολικό ποσό του έργου είναι 120.000 ευρώ. Οι ναυαγοσώστες θα εγκατασταθούν στις παραλίες από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Επιμείναμε ειδικά τον μήνα Οκτώβριο γιατί την περίοδο αυτή έχουμε πάρα πολλούς πνιγμούς.  Πέρυσι είχαμε πάρα πολλά περιστατικά τον μήνα αυτό και η παρουσία των ναυαγοσωστών κρίνεται επιβεβλημένη». Εννιά ναυαγοσώστες θα τοποθετηθούν στις παραλίες της Γεωργιούπολης και του Καβρού, 1 στην Αλμυρίδα και 3 στις Καλύβες, ενώ θα είναι σε επιφυλακή από τις 10 το πρωί ως τις  5 το απόγευμα.

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πέρυσι ο Αποκόρωνας έχασε μια από γαλάζιες του σημαίες, αυτήν της Αλμυρίδας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε θέμα δυσφήμησης. Για το 2013, όπως αναφέρει ο κ. Κοκολάκης: «Εχουμε υποβάλει αίτημα στην Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης για    5 γαλάζιες σημαίες, παράλληλα κάνουμε ενέργειες για να υποβάλουμε και πάλι αίτημα για την παραλία στην Αλμυρίδα από του χρόνου, όταν θα έχουμε το δικαίωμα, ώστε και πάλι να πάρει η συγκεκριμένη παραλία γαλάζια σημαία».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας, όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος θα ανταποκριθεί με επάρκεια. «Εγινε στις 30 Απριλίου ανοιχτός διαγωνισμός για τον καθαρισμό των παραλιών και των κοινόχρηστων χώρων. Είχαμε 4 προσφορές, το έργο τελικά το πήρε εργολάβος που έδωσε προσφορά έκπτωσης 33% και θα ξεκινήσει αμέσως. Καθημερινά θα καθαρίζεται όλη η παραλία, άδειασμα των καλαθιών, επίβλεψη των τουαλετών, ώστε να είναι καθαρές,  ενημέρωση του πίνακα ανακοινώσεων,  διατήρηση των διαδρόμων ΑμΕΑ κ.ά. Πιστεύουμε ότι και φέτος οι παραλίες μας θα είναι πεντακάθαρες και σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να δεχτούν τους επισκέπτες μας και τους λουόμενους», λέει ο αντιδήμαρχος.

Ο Δήμος Αποκορώνου έχει ζητήσει με έγγραφό του τη σύμφωνη γνώμη του Υ.Π.Ε.Κ.Α. αναφορικά με την περιοχή του θαλάσσιου μετώπου της Γεωργιούπολης καθώς είναι Natura και πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης της παραλίας θα πρέπει να υπάρχει η έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Πηγή : Χανιώτικα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook