Χανιά | «Ναι» στους πρόσφυγες από το Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-ναι-στους-πρόσφυγες-από-το-δημ-429961

Την αποδοχή των όρων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) για την εγκατάσταση 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία αργά το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Προηγήθηκε θυελλώδης συζήτηση για το θέμα, παρουσία εκπροσώπων φορέων, κινημάτων και συλλογικοτήτων της πόλης.

Νωρίτερα δε, το Σώμα είχε απορρίψει αίτημα του Γιώργου Σχοινοπλοκάκη (παράταξη Παπαδογιάννη) για λήψη αποφάσεων για το προσφυγικό, με τον Δήμαρχο να τονίζει πως η αποψινή συζήτηση, επρόκειτο να είναι μια απλή ενημέρωση για τα όσα αποφασίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ. Υπέρ του αιτήματος -που καταψηφίστηκε τελικά- είχε ταχθεί η παράταξη Σκουλάκη αλλά και ορισμένοι σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας. Ο κ. Σχοινοπλοκάκης αποχώρησε διαμαρτυρόμενος πριν ο Δήμαρχος προτείνει να ψηφιστεί τελικά το θέμα ενώ στην πορεία αποχώρησαν πολλοί ακόμη σύμβουλοι. Τη διαδικασία κατήγγειλε ο κ. Βλαζάκης που απείχε από την ψηφοφορία.

Οι αποφάσεις της ΠΕΔ

Τις αποφάσεις της ΠΕΔ, η οποία τάσσεται αρχικά υπέρ της εγκατάστασης στην Κρήτη 2000 προσφύγων, ανέγνωσε στο συμβούλιο ο Δήμαρχος.

Σε αυτές, τονίζεται η ανάγκη να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας του πληθυσμού ανά Περιφερειακή Ενότητα, να έρθουν πρόσφυγες μόνο και όχι οικονομικοί μετανάστες και να είναι ομοιογενείς πληθυσμοί (θρησκεία, χώρα προέλευσης. Κυρίως όμως, μπαίνει στόχος να αποφευχθεί η δημιουργία μεγάλων δομών με τη μεγαλύτερη δυνατή διασπορά των ανθρώπων αυτών και φιλοξενία τους σε σπίτια ή μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Όπως ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση των Δημάρχων για το θέμα.

Τις προτάσεις υπερψήφισαν οι παρατάξεις Σκουλάκη και Σαρρή. Η παράταξη Παπαδογιάννη απουσίαζε ενώ οι Παπαντωνάκης και Ρίζος ψήφισαν ξεχωριστές προτάσεις που οι ίδιοι κατέθεσαν.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | «Ναι» στους πρόσφυγες από το Δημοτικό Συμβούλιο

  1. Ενταξει, ψηφιστηκε. Να μας ανακοινωσουν ομως και ΠΟΙΟΣ ψηφισε ΤΙ, για να ξερουμε αυτοι που ψηφισαμε εμεις να μας εκπροσωπουν, τι κανανε…

  2. Σήμερα που πολίτες από την Ασία και την Αφρική θέλοντας να γλυτώσουν από την πείνα και τους πολέμους έρχονται στην χώρα μας , κουβαλούν τα δικά τους ήθη έθιμα και κουλτούρα που δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας και δυστυχώς πολλές φορές συγκρούονται . Eπίσης οι διαφορές μεταξύ των προσφύγων ως προς την ερμηνεία της δικής τους θρησκείας τους οδηγεί σε αιματηρές συμπλοκές και το χειρότερο μαθαίνουμε ότι στους καταυλισμούς των προσφύγων δημιουργούνται τεράστια προβλήματα από κακοποιά στοιχεία που έχουν εισχωρήσει ανάμεσά τους βιάζοντας και εκβιάζοντας ακόμα και ανήλικα παιδιά .Είναι τυχαίο που όπου ( φιλοξενούνται) οι κάτικοι ξεσικόνονται εναντίον τους ; Μπορεί να εγγυηθεί ο οποιοσδήποτε πως δεν θα αντιμετωπίσουμε στην Κρήτη τα ίδια προβλήματα ; Αλλά αυτά δεν απασχολούν τους δημοτικούς μας συμβούλους .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook