Χανιά | «Ναι» στην απεργία από τους καθηγητές στη συνέλευση της ΕΛΜΕ

χανιά-ναι-στην-απεργία-από-τους-καθη-72305

g.o 3Με χαρακτηριστικό τη μαζική συμμετοχή , αλλά και την αποφασιστικότητα πραγματοποιήθηκε από αργά το απόγευμα η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων στο 1Ο ΕΠΑΛ.

Συντριπτικά ΥΠΕΡ της πρότασης της ΟΛΜΕ για πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, τάχθηκαν οι καθηγητές των Χανίων, κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ήταν εκρηκτικό καταδεικνύοντας αρχικά την πρόθεση των εκπαιδευτικών να στηρίξουν την πρόταση της ΟΛΜΕ και να προχωρήσουν σε απεργία.

g.o 2Πλέον οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΟΛΜΕ θα αποφασίσουν τους τρόπους με τους οποίους «θα σπάσουν» επιστράτευση που έχει κηρύξει η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά οι καθηγητές των Χανίων ζήτησαν την παραίτηση του «υπουργού της επιστράτευσης»

Αναλυτικά οι καθηγητές των Χανίων τοποθετήθηκαν ως εξης:

Η Πρόταση της ΟΛΜΕ (24ωρη την Παρασκευή 17/5 και 5ήμερη 20-24) υπερψηφίστηκε με

446 υπέρ

6 κατά

3 λευκά

Η Πρόταση του ΠΑΜΕ: 8 υπερ

Προσθήκες στην εισήγηση:

1) ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.

2) Καλούμε την Τετάρτη στις 8.00μμ στο Εργατικό Κέντρο σε σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, το Εργατικό Κέντρο και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και τα καλούμε να πάρουν αποφάσεις έμπρακτης στήριξης της απεργίας.

3) Συλλαλητήριο την Πέμπτη 6μμ στην Πλ. Αγοράς

4) Υπερψήφιση της απεργίας σημαίνει υλοποίηση της Απεργίας και σπάσιμο της επιστράτευσης. Σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης στις 8.00μμ στο 1ο ΕΠΑΛ της Απεργιακής επιτροπής όπου καταθέτουμε τα χαρτιά της επιστράτευσης. Αν συγκεντρωθούν πάνω από 455(αριθμός αυτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία) χαρτιά επίταξης προχωράμε ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ MONO ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ Χανίων σε περιφρούρηση των εξεταστικών κέντρων την Παρασκευή και σπάσιμο στην πράξη της επιστράτευσης. η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε με 451 υπέρ, 1 κατά 3 λευκά.

5)Ζητάμε την παραίτηση του υπουργού επιστράτευσης

6) Καταγγέλλουμε τη στάση της ΑΔΕΔΥ και ζητάμε εκ νέου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να πάρουν αποφάσεις για απεργία την Παρασκευή.

 

One thought on “Χανιά | «Ναι» στην απεργία από τους καθηγητές στη συνέλευση της ΕΛΜΕ

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ..ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ Α.Φ.Μ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ .[ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ]]…ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ Η ΔΟΥΡΟΥ[ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ] ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ……………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook