Χανιά | Νέο Προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-νέο-προεδρείο-στο-δημοτικό-συμβ-505649

Την θητεία του Μανώλη Αδοντάκη στην θέση του Προέδρου, ανανέωσε το πρωί της Κυριακής το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, σε ειδική συνεδρίαση. Ως αντιπρόεδρος, εξελέγη ο Θεόδωρος Τζήκας από την παράταξη Σκουλάκη ενώ στην θέση του γραμματέα επανεξελέγη ο Λάμπρος Γούλας από την παράταξη Παπαδογιάννη.

20170305_114523_resizedΨήφοι

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος προτείνεται από την παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας, ο αντιπρόεδρος από την μείζονα μειοψηφία και ο γραμματέας από το σύνολο των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας.

Σε σύνολο 43 ψηφισάντων, ο Μανώλης Αδοντάκης έλαβε 36 θετικές ψήφους, 4 Λευκά και 3 Άκυρα, ο Θεόδωρος Τζήκας 39 «ναι», 1 Λευκό και 3 Άκυρα και ο Λάμπρος Γούλας, 36 «ναι», 3 Λευκά και 4 Άκυρα.

Τα μέλη του προεδρείου έχουν θητεία 2,5 ετών, όσο δηλαδή και το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

20170305_124552_resizedΕπιτροπές

H συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η παράταξη Σαρρή απείχε από την ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή, αφού κατήγγειλε τον αποκλεισμό της εξαιτίας συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων Σκουλάκη και Παπαδογιάννης. Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σαρρής έκανε λόγο για μια «απροκάλυπτα αντιδημοκρατική συμπεριφορά» από τη μεριά των δύο παρατάξεων, καυτηριάζοντας ιδιαίτερα την στάση των συμβούλων του Άρη Παπαδογιάννη που ψήφισαν δύο συμβούλους της παράταξης Σκουλάκη και για τακτικά και για αναπληρωματικά μέλη, ενώ θα μπορούσαν να αφήσουν μία θέση για την «πρωτοβουλία πολιτών».

Συγκεκριμένα, προτάθηκαν οι:

Τακτικοί: Μαρία Κοκκινάκη, Λάμπρος Γούλας, Νάνσυ Αγγελάκη, Νίκος Παπαντωνάκης

Αναπληρωματικοί: Χρυσούλα Χατζηδάκη, Δημήτρης Λειψάκης, Μανώλης Καραγιαννάκης

Η πρόταση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τη μεριά της πλειοψηφίας θα συμμετέχουν οι:

Γιάννης Περάκης, Γιώργος Ξανθουδάκης, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, Μιχάλης Τζινευράκης, Ελευθερία Αλιφιεράκη και Γεωργία Αποστολάκη.

20170305_103635_resized20170305_103626_resizedzarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook