Χανιά | Νέο βρεφονηπιακό σταθμό στο Ακρωτήρι ανακοίνωσε ο Σταθάκης

χανιά-νέο-βρεφονηπιακό-σταθμό-στο-ακρ-575522

Τις ανάγκες ύπαρξης νέου βρεφονηπιακού σταθμού, έρχεται να καλύψει η δημιουργία του στην περιοχή Πυθάρι-Σχοινοβόλακας.

Όπως έγινε γνωστό από δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Χανιώτης ΥΠΕΝ συνυπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του σταθμού, που θα εξυπηρετεί 100 παιδιά και 24 βρέφη.

Η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΝ.:

«Τις αυξημένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Ακρωτηρίου Χανίων έρχεται να καλύψει η δημιουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη θέση Πυθάρι-Σχοινοβόλακας.

Το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο εγκρίνεται η τροποποίηση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου ως προς τη χρήση από Δημοτικό κατάστημα σε βρεφονηπιακό σταθμό, υπογράφηκε  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός  θα αναπτυχθεί σε υφιστάμενο κτίριο, σε χώρο 798 τ.μ. και με δυναμικότητα 100 νηπίων και 24 βρεφών. Η ίδρυση του υπαγορεύθηκε από την πληθυσμιακή αύξηση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και τις συνακόλουθες ανάγκες εξυπηρέτησης των κατοίκων, καθώς υπάρχει μόνον ένας με πολύ μικρή δυναμικότητα. με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι υπεράριθμες αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο.

Στο ίδιο κτίριο θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν παράλληλα δημοτικές υπηρεσίες, όπως και στο παρελθόν».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook