Χανιά | Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ευτυχίας Ποποδάκη

χανιά-νέα-στοιχεία-για-τον-θάνατο-της-327718
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Να ανοίξει ξανά η υπόθεση του θανάτου της Ευτυχίας Ποποδάκη ζητούν οι γιοι της, μέσω του δικηγόρου τους που σήμερα το πρωί κατέθεσε νέα στοιχεία στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Χανίων, προσφέυγοντας κατά της απόφασής της να στείλει τον φάκελο στο αρχείο.

Ο θάνατος της τετραπληγικής Χανίωτισσας, μία ώρα αφού η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος για χρέος περίπου 800 ευρώ, παύοντας τη λειτουργία στα τρία μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή (photo) είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία το καλοκαίρι του 2014. Τότε, οι συγγενείς είχαν προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, όμως αρκετούς μήνες μετά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Σήμερα καταθέσαμε προσφυγή κατά της διατάξεως της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χανίων, η οποία έβαλε την υπόθεση στο Αρχείο. Ήμασταν αναγκασμένοι να το κάνουμε αυτό» τόνισε το πρωί στο zarpanews.gr o δικηγόρος κ. Νίκος Διαλυνάς: «Στηρίχτηκε στην ιατροδικαστική γνωμάτευση της τεχνικής συμβούλου της ΔΕΗ και δεν έλαβε υπόψη της ούτε αυτά, τα οποία γνώριζαν όλοι οι πολίτες των Χανίων, ούτε τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου και δέχτηκε αυτούσιο τον ισχυρισμό της ΔΕΗ, ότι δεν γνώριζαν πως υπήρχε μία γυναίκα, η οποία ζούσε μόνο από αυτά τα μηχανήματα. Το πιο τραγικό όμως όλων είναι, ότι αποδέχτηκε ότι επρόκειτο για φυσικό θάνατο! Αυτό όλο μας κινητοποίησε» προσέθεσε και εξήγησε ότι προχώρησε, για λογαριασμό της οικογένειας, στις εξής ενέργειες:

«Ζητήσαμε τις φωτογραφίες του πτώματος από την ιατροδικαστική υπηρεσία στο Ηράκλειο και απευθυνθήκαμε στους ιατροδικαστές Φίλιππος Κουτσαύτη και Σωκράτη Τσαντίρη , οι οποίοι συνέταξαν νέα πραγματογνωμοσύνη, όπου υποστηρίζουν πως επήλθε ανοξεία και ότι ο θάνατος δεν ήταν φυσικός, καταρρίπτοντας με επιστημονικό τρόπο τα επιχειρήματα της τεχνικής συμβούλου της ΔΕΗ.

Προσκομίσαμε και τις φωτογραφίες και τις ιατροδικαστικές γνωματεύσεις, πραγματογμοσύνη των μηχανικών που λένε πως το μηχάννημα είναι απαραίτητο για τη ζωή της γυναίκας αλλά και δημοσιεύματα της εποχής, όπως και την σημαντική κατάθεση του ιδιαιτέρου του κ. Σταθάκη, κ. Ξιφαρά και ζητάμε τα αυτονόητα. Θυμίζουμε πως λόγω της ασθένειάς της, η γυναίκα αυτή δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσω των πνευμόνων και έπρεπε τη λειτουργία αυτή να την κάνει το μηχάνημα. Άρα το μηχάνημα ήταν απαραίτητο για τη ζωή της και κόβοντας το ρεύμα, η γυναίκα αυτή θα σταματούσε να αναπνέει. Είναι τόσο απλό».

Από τη μεριά της η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, ζητά να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο. Μιλώντας στο zarpanews.gr ο γιος της, Ανδρέας, ανέφερε: «Όταν έμαθα πως η υπόθεση της μητέρας μου μπήκε στο αρχείο, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με έπιασαν τα γέλια. Η Αντιεισαγγελέας Χανίων, δέχτηκε την άποψη της ιατροδικαστού της ΔΕΗ, μιας συμβούλου δηλαδή η οποία πληρώθηκε από τη ΔΕΗ. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Ζητάμε δικαιοσύνη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook