Χανιά | Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

χανιά-νέα-παράσταση-διαμαρτυρίας-στη-745814

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων.

Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά διαμαρτυρήθηκαν για το ζήτημα των μόνιμων και μαζικών διορισμών και όπως είπε ο κ. Αχιλλέας Ζορμπάς Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών «η κατάσταση στο νομό Χανίων παραμένει εκρηκτική, οι αναπληρωτές με μια βαλίτσα μεταφέρονται από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη προσπαθώντας τα παιδιά των εργαζομένων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Ο κ. Ζορμπάς σημείωσε πως η σημερινή κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας δράσης για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Επισημάνθηκε επίσης τον κ. Ζορμπά «πως απαιτούμε να μονιμοποιηθούν τώρα όσοι αναπληρωτές δουλεύουν στην εκπαίδευση. Είναι οι αναπληρωτές που κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους και οι οποίοι σε αντίξοες συνθήκες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.»

Σημείωσε τέλος ότι οι αποχωρήσεις εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν τις 35 χιλιάδες και οι αναπληρωτές εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι 25.000 ενώ χαρακτήρισε την πρόταση για διορισμούς εκπαιδευτικών του αρμόδιου υπουργού είναι επί της ουσίας πρόταση για απολύσεις.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook