Χανιά | Νέα κινητοποίηση του συλλόγου ειδικής αγωγής

χανιά-νέα-κινητοποίηση-του-συλλόγου-ε-513345

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στην ειδική αγωγή πραγματοποίησαν σήμερα στα Χανιά οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, στις 11 το πρωί, έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

20170323_112728_resized

«Για τους μεν εργαζόμενους η εξέλιξη αυτή θα σημάνει ένταση των εκβιασμών σε βάρος τους, για μειώσεις αποδοχών, απολύσεις, απλήρωτη εργασία, κ.α. (που ήδη ξεκίνησαν και μόνο με το άκουσμα της υπογραφής νέας σύμβασης) με στόχο τη διεύρυνση της εκμετάλλευσής τους.

Για τους δε γονείς περαιτέρω μείωση της ποιότητας των κρατικών παροχών και τελικά σταδιακή μείωση των θεραπειών. Τη στιγμή που το 90% των παιδιών με αναπηρία είναι εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας σε κρατικές δομές, τη στιγμή που ο χρόνος αναμονής για μια διάγνωση σε κρατικά νοσοκομεία είναι 8 μήνες με 1 χρόνο, τη στιγμή που σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς καλύπτουν μέχρι και το 40% της θεραπείας από την τσέπη τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρόσχημα ότι θα «βάλει τάξη» στον χώρο, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή. Πιο συγκεκριμένα:

• Η απόδοση της δαπάνης θα γίνεται μόνο αν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό.

• Όπως διαρρέεται, (ο προϋπολογισμός του 2017 δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα) τα κρατικά κονδύλια για την Ειδική Αγωγή θα πέσουν στα 60.000.000€, δηλαδή 0,75€ ημερησίως για κάθε παιδί.

• Μειώνεται η χρονική διάρκεια της συνεδρίας στη λογοθεραπεία από 45΄ σε 30΄ και στην εργοθεραπεία από 50΄ σε 40΄.

• Καταργείται το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής θεραπευτή.

• Επιβάλλεται εκβιαστικά, στους ασφαλισμένους, να διακόψουν άμεσα το θεραπευτικό πρόγραμμα προς αναζήτηση συμβεβλημένου θεραπευτή, ώστε να ενεργοποιηθεί η «έμμεση» απόδοση της δαπάνης.

• Ανά έτος οι συμβεβλημένοι θεραπευτές θα μπορούν να αναστείλουν την εξυπηρέτηση των δικαιούχων για χρονικό διάστημα έως 3 μηνών.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, τους οδηγεί να κλείσουν τα φορολογικά τους βιβλία και όσους έχουν μικρά κέντρα σε μαρασμό και κλείσιμο, προς όφελος μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων στο χώρο» υποστηρίζουν.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook