Χανιά | Νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Εθνικής τράπεζας | Photos

χανιά-νέα-κινητοποίηση-διαμαρτυρίας-630577

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην οδό Τζανακάκη, οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας που διαμαρτύρονται για την κατάργηση της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ .

Όπως σημειώνουν οι συνταξιούχοι ήδη η τράπεζα διέκοψε  μονομερώς  την καταβολή  αυτή  από  το Δεκέμβριο   και μας αναγκάζει ,μέσω των Συλλόγων μας ( Συνταξιούχων και Εργαζομένων ) ,να προσφύγουμε στα Δικαστήρια με την κατάθεση  και εκδίκασή τους  στις 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα Ασφαλιστικών μέτρων για   συνέχιση της καταβολής της παροχής αυτής.

Παράλληλα τονίζουν πως η παροχή αυτή του ΛΕΠΕΤΕ καταβάλλεται εδώ και 70 χρόνια, βάσει συμβατικής συμφωνίας με τη Διοίκηση της  ΕΤΕ , όπου χαρακτηρίζεται ως ‘’εγγυημένων παροχών’’  και η όποια  προσπάθεια φαλκίδευσης του χαρακτήρα του είναι απαράδεκτη.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας είναι τα παρακάτω:

1.Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Νόμου 3371/2005, που ενέταξε όλους τους προσληφθέντες  από το 2005  και μετά στο ΙΚΑ , να ενταχθούν στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς της ΕΤΕ ,ώστε να  εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους  και στιγματίζουμε την στάση του Πόντιου Πιλάτου που τηρεί η κυβέρνηση –δια του Αντιπροέδρου της κ. Δραγασάκη και του Υπουργού κ. Πέτρόπουλου .

2.Την επιστροφή των ‘’κλεμμένων ‘’ αποθεματικών των Ασφαλιστικών Οργανισμών ,που στερούν σήμερα τη δυνατότητα καταβολής αξιοπρεπών παροχών και πλασματικά ελλείμματα ,δίνοντας την εντύπωση η τη βεβαιότητα αδυναμίας καταβολής συντάξεων και παροχών ,που ,ας μην ξεχνάμε ,ΕΜΕΙΣ  τα έχουμε κανονικά καταβάλει.

Οι 16,500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας  θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας για αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας του φορέα  Υγείας μας(ΤΥΠΕΤ) ,που θίγεται καθοριστικά από τον ‘’θάνατο’’ της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ .

ΜΑΖΙ με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους θα διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν στερήσει μέχρι σήμερα η πρόκειται να μας στερήσουν με τα μέτρα που επίκεινται για την «τήρηση των προ απαιτουμένων» ,που ακολουθεί και αυτή η  Κυβέρνηση να εφαρμόζει πιστά  και χωρίς παρεκκλίσεις .

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για να παραμείνει ο Λογαριασμός του ΛΕΠΕΤΕ ως Λογαριασμός ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ για όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα και να επιβιώσει ο Ασφαλιστικός μας  Φορέας Υγείας (ΤΥΠΕΤ).»

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook