Χανιά | Νάνσυ Αγγελάκη: » Εμπαιγμός και στους παιδικούς σταθμούς από τη δημοτική αρχή»

χανιά-νάνσυ-αγγελάκη-εμπαιγμός-και-425699

Βολές στη δημοτική αρχή Χανίων και το Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα εξαπολύει η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Νάνσυ Αγγελάκη για το ζήτημα των παιδικών σταθμών.

Μάλιστα η κ. Αγγελάκη, σε ανακοίνωσή της κατηγορεί το δήμο για εμπαιγμό προς τους γονείς και τα παιδιά που αναζητούν στέγη στους παιδικούς σταθμούς.

nansy aggelaki

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κ. Αγγελάκη αναφέρει:

» Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και την Δημοτική Αρχή. Αυτή τη φορά επίκεντρο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χανίων.

Αντί – ως όφειλε – ο κ. Βάμβουκας να «ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη» από γονείς και παιδιά, που για μία ακόμη χρονιά ταλαιπωρήθηκαν χωρίς να βρουν «στέγη» σε κάποιον Παιδικό Σταθμό του Δήμου, συνεχίζει να τα βλέπει «όλα ρόδινα», όντας μακριά από την πραγματικότητα, «πανηγυρίζοντας» αφενός για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Ακρωτηρίου ύστερα από δύο χρόνια που παρέμενε ανενεργός και μάλιστα χωρίς την πλήρη αξιοποίησή του, και αφετέρου για τις «εργασίες ολικής ανακατασκευής του Γ’και ΣΤ’ Παιδικού Σταθμού Χανίων στην περιοχή των Λενταριανών» υποστηρίζοντας ότι «για πρώτη φορά γίνονται εργασίες ανακατασκευής Παιδικών Σταθμών στον Δήμο μας».

Και όλα αυτά, όταν:

•Έχουν χαθεί δεκάδες θέσεις φιλοξενίας παιδιών, λόγω έλλειψης διεκδίκησης και αδιαφορίας από την Δημοτική Αρχή. Θεωρούμε μέγα λάθος της Δημοτικής Αρχής την ένταξη όλων των Παιδικών Σταθμών στο ΕΣΠΑ, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό υποβολής αιτήσεων από μερίδα κοινωνικών ομάδων, βάση και των κριτηρίων – προϋποθέσεων που έθετε το εν λόγω Πρόγραμμα.

•Τα λειτουργικά προβλήματα δεν έχουν τέλος, λόγω έλλειψης σχεδιασμού.

Και εμείς απλώς ρωτάμε τον κ. Βάμβουκα: Αυτά όλα είναι απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που υποσχόταν προεκλογικά; Αυτή είναι η μέριμνα και η προτεραιότητα στον ευαίσθητο αυτόν τομέα, που η Δημοτική Αρχή δεσμευόταν να επιδείξει;

Επειδή πιστεύουμε ότι τα φιλοξενούμενα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, οι οικογένειές τους και βέβαια οι εργαζόμενοι σε αυτούς δεν μπορούν να βιώνουν φαινόμενα που δεν αντιστοιχούν στον σκοπό που έχουν ταχθεί να επιτελούν οι δομές παιδικής φροντίδας, καλούμε τον κ. Βάμβουκα να ενσκήψει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θέμα αυτό, δίνοντας λύσεις προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Ας αφήσει τους «πανηγυρισμούς» και τις «φωτογραφίσεις εντυπωσιασμού» που τη συγκεκριμένη στιγμή είναι «άκαιροι». »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook