Χανιά | Μπήκε το νερό στο αυλάκι για το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης

χανιά-μπήκε-το-νερό-στο-αυλάκι-για-το-ν-579986

Το νερό έχει μπει στο αυλάκι πλέον και πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι, σε ότι αφορά το νούμερο ένα έργο που έχει ανάγκη ολόκληρη η Κρήτη και το οποίο δεν είναι άλλο, από ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα διατρέχει το νησί από την μια άκρη στην άλλη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης, μεταξύ φορέων των Χανίων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Περιφερειάρχη του νησιού κ. Σταύρου Αρναουτάκη, τονίσθηκε από όλους η ανάγκη για την κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου.

Όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, η πρόταση της Περιφέρειας, για να γίνει το έργο με ρήτρα διαθεσιμότητας και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης είπε επίσης, πως η μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι το Καστέλι, ενώ σημείωσε πως ο δρόμος θα γίνει χωρίς την επιβολή διοδίων, καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο παράλληλο οδικό δίκτυο που να διατρέχει το νησί, από την μια άκρη έως την άλλη.

Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης εκτίμησε, πως με την ανακοίνωση που θα κάνει ο Πρωθυπουργός στο αναπτυξιακό συνέδριο, θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα των πολιτών της Κρήτης.

Οι δηλώσεις του κ. Αρναουτάκη:

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης τόνισε πως έχουμε ένα πρόδρομο έργο στο πιο επιβαρυμένο κομμάτι του ΒΟΑΚ που είναι το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο και αυτό πρέπει να προχωρήσει.

Ο κ. Καζάσης τόνισε πως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως αν δεν προχωρήσει αυτό το κομμάτι δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτε.

Επισημάνθηκε επίσης πως η μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού είναι σαφές πως καλύπτει όλο το δρόμο από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία, ενώ τονίσθηκε επίσης πως με βάση ότι προκύψει από την μελέτη κυκλοφοριακών φόρτων βάση αυτών των συμπερασμάτων θα αποφασισθεί και πως θα γίνουν και οι ανάλογες παρεμβάσεις.

Ο κ. Καζάσης είπε πως προς το παρόν η χρηματοδότηση είναι συγκεκριμένη και αφορά στο κομμάτι Χανιά- Ηράκλειο, με την κυβέρνηση να προσπαθεί για το καλύτερο προκειμένου ο αρχικός σχεδιασμός να φθάνει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης είπε πως οι μελέτες σε ότι αφορά τον ΒΟΑΚ σε ότι αφορά τα Χανιά, να περιλαμβάνουν το τμήμα από το Λιμάνι μέχρι τον Καβρό.

Απόλυτα λογικό χαρακτήρισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, το ότι σε ένα τόσο μεγάλο έργο γίνεται διαχωρισμός στα τμήματα κατασκευής του.

Παράλληλα χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη στο να περιληφθεί στη διαδικασία αυτή και το κομμάτι που αφορά στην σύνδεση του νέου δρόμου με το αεροδρόμιο Χανίων. Χαρακτήρισε μάλιστα την μελέτη που υπάρχει, ως μια μελέτη ανεδαφική που έχει πάρα πολλά προβλήματα.

Επεσήμανε δε πως κάτι τέτοιο θα το απαιτήσει.

Ακόμα ο δήμαρχος Χανίων πρότεινε στην μελέτη για το νέο αυτοκινητόδρομο να προβλεφθεί και ένα κενό τμήμα στη μέση του δρόμου, στο οποίο θα μπορεί να κινηθεί ένα μέσο σταθερής τροχιάς, τo οποίο θα μπορεί να μεταφέρει με μεγάλη ασφάλεια ένα σημαντικό αριθμό επιβατών που κινούνται στο βόρειο οδικό άξονα.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Μπήκε το νερό στο αυλάκι για το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης

  1. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.Από παχιά λόγια έχουμε μπουχτήσει φτάνει πια η κοροΊδια όλος ο ΒΟΑΚ καθε βράδυ ειναι μονο σκοτάδι!!!!!!!!!!!!!1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook