Χανιά | Μπάχαλο τα οικονομικά της ΚΕΠΠΕΔΗΧ: Έχασαν ΦΠΑ 275.000 ευρώ!

χανιά-μπάχαλο-τα-οικονομικά-της-κεππε-457345
?

Έναν «καθημερινό αγώνα δρόμου» για να καλύψει οικονομικής φύσης εκκρεμότητες της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ δίνει, όπως είπε, ο πρόεδρος της επιχείρησης Γιώργος Βαρουδάκης, από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του. Ο κ. Βαρουδάκης, συνοδευόμενος από δύο ορκωτούς λογιστές, παρουσίασε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης toy 2015, «πυροδοτώντας» αντιδράσεις από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.

«Ακόμα πληρώνω εκκρεμότητες από την εποχή της κας Αγγελάκη» είπε, μεταξύ άλλων, ενώ παρουσίασε μια εικόνα απόλυτου χάους στην Eπιχείρηση, με αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες σε κοινωνική πολιτική και πολιτισμό και αδυναμία των εργαζομένων και της διοίκησης να διαχειριστούν την κατάσταση.

Από τον περασμένο Μάιο στην Επιχείρηση «μπήκαν» ορκωτοί λογιστές για να διερευνήσουν τις παθογένειες του Φορέα. Στην Έκθεσή τους, προχωρούν σε μια σειρά από παρατηρήσεις οικονομικής φύσης, τις οποίες παρουσίασαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα 524.000 ευρώ από επιχορηγήσεις προς την ΚΕΠΠΕΔΗΧ που «χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης» αλλά και τα 275.000 ευρώ από επιστροφή που χάθηκαν επειδή οι εργαζόμενοι… ξέχασαν να τα ζητήσουν (αφορά έτη έως 2013).

Οι αναφορές αυτές ξεσήκωσαν αντιδράσεις από τη μεριά της μειοψηφίας, με τον κ. Σαρρή να ζητά στοιχεία και απόδοση των πολιτικών ευθυνών. Απαντώντας η κα Κοκκινάκη από την παράταξη Σκουλάκη, ανέφερε πως πολιτικές ευθύνες θα υπήρχαν μόνο αν η Διοίκηση είχε στρέψει τους εργαζομένους προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που δεν συνέβη.

Ικανοποίηση Βάμβουκα

Την ικανοποίηση του για την τάξη που έχει μπει πλέον στην επιχείρηση, εξέφρασε ο Δήμαρχος, παραδεχόμενος πως για το «μπάχαλο» που επικρατούσε, υπάρχουν ευθύνες και στην Διοίκηση και στο προσωπικό.

«Είναι πολιτική επιλογή και πολύ σωστή που ενοποιήσαμε τις κοινωνικές δομές υπό τον ΔΟΚΟΙΠΠ και απελευθερώσαμε την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Πλέον υπάρχει μια ενιαία αντίληψη στα θέματα Πολιτισμού και βλέπουμε ότι μπαίνει τάξη», τόνισε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook