Χανιά | Μουσική εκδήλωση με τη Φένια Χρήστου στο θέατρο Κυδωνία

χανιά-μουσική-εκδήλωση-με-τη-φένια-χρή-435187

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ, μετά την επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση της Φένιας Χρήστου στα Χανιά πέρσι τον Μάρτιο, έχει τη χαρά να παρουσιάσει ξανά στο θέατρο Κυδωνία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ώρα 9.00 μμ, την ταλαντούχο μουσικό σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει επιλεγμένες συνθέσεις από την μέχρι τώρα βραβευμένη πορεία της, τη νέα δουλειά της από τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει σύντομα (αρχές 2017), καθώς και μία επιλογή διασκευών της από τη διεθνή μουσική σκηνή.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης και ένα απάνθισμα από μελοποιημένα από την ίδια ποιήματα των Χανιωτών ποιητών Κώστα Κουτσουρέλη, Ελένης Μαρινάκη και Λεωνίδα Κακάρογλου. Μέσα στο πλαίσιο του μουσικού προγράμματος ο Μιχάλης Βιρβιδάκης αναλαμβάνει την πρόζα της βραδιάς.

Εισιτήριο 12 ευρώ, γενική είσοδος.

Περιγραφή της δουλειάς της:

Με απώτερο σκοπό  να «συνομιλήσει» μουσικά με τους ποιητές και τους λογοτέχνες κάθε πόλης που επισκέπτεται, και με μοναδικούς συμπαραστάτες τη φωνή και το πιάνο της, η Φένια Χρήστου παρουσιάζει έναν κύκλο προσωπικών συνθέσεων και τραγουδιών συνδυάζοντας μία μεγάλη ποικιλία από μουσικές ατμόσφαιρες διαφορετικών εποχών, με αναφορές στην κλασική δυτική κουλτούρα και στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό…

Σύντομο Βιογραφικό της Φένιας Χρήστου

Η Φένια Χρήστου είναι συνθέτης, performer-vocalist & στιχουργός.

Με υποτροφία του Ωδείου Αθηνών ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αντίστιξη καθώς και τη μελέτη της στην τάξη της  φούγκα (fugue) δίπλα στον διακεκριμένο συνθέτη Νίκο Ξανθούλη. Έχει μελετήσει ως αυτοδίδακτη κλασικό και σύγχρονο πιάνο. Παράλληλα μελετά κλασικό τραγούδι κοντά στον καταξιωμένο βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου, ενώ ασχολείται με τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη τζαζ προσέγγιση μελετώντας διάφορους μουσικούς δρόμους, εποχές και ακούσματα.

Μία σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν η η βράβευσή της για το τραγούδι  «Μοίρα μου και πεπρωμένο» σε στίχους-μουσική-ενορχήστρωση και ερμηνεία της ίδιας (Πρόσφατη κυκλοφορία από την Protasis Music) το οποίο κέρδισε το Α’ Βραβείο σύνθεσης τραγουδιού 2014 από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Την κριτική επιτροπή συγκροτούσαν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών με επικεφαλής τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το ίδιο διάστημα κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία ΧΑΡΤΗΣ το πρώτο cd-single, που περιέχει δύο τραγούδια και φέρει τον τίτλο »Σήμερα φεύγεις». Το δημιουργικό και ερμηνευτικό κομμάτι υπογράφει η ίδια. Ακολουθεί τον Μάιο του 2015 η ανάθεση μελοποίησης από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση  δύο ποιημάτων (Ο Τρόμος του Κ. Καβάφη & το Φάντασμα της Ε. Παναγιώτου). Μαζί με εννέα ακόμη νέους συνθέτες μελοποιεί, ενορχηστρώνει και ερμηνεύει επί σκηνής και τα δύο ποιήματα.

To Σεπτέμβριο του 2015 κλήθηκε να συνθέσει και να ερμηνεύσει επί σκηνής μέρος από το ομηρικό έπος «Ιλιάδα» εν όψει του εορτασμού των Ευρωπαϊκών ημερών Πολιτισμού (26 Σεπτεμβρίου 2015 /Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο). Πρόσφατα ερμήνευσε αρχαιοελληνική μουσική σε συνεργασία με τον συνθέτη Νίκο Ξανθούλη στην επίσημη τελετή διεκδίκησης των Δελφών ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021.

Δραστηριοποιείται ως vocalist, ενορχηστρωτής και μουσικός σε αρκετές παραγωγές, καθώς και ως δασκάλα μουσικής διδάσκοντας θεωρία της μουσικής και φωνητικό αυτοσχεδιασμό.

Περισσότερα www.feniachristou.com

www.theatro-kydonia.gr

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook