Χανιά | Μικροί και μεγάλοι στον αγώνα δρόμου και στον περίπατο μνήμης για τη νόσο Alzheimer | Photos

χανιά-μικροί-και-μεγάλοι-στον-αγώνα-δρ-743527

Με μεγάλη συμμετοχή από Χανιώτες όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά αγώνας τρεξίματος με χρονομέτρηση και ταυτόχρονα περίπατος μνήμης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής και διοργανώθηκε από το Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, με κεντρικό σύνθημα «Τρέχω-Περπατώ & τη Μνήμη Διατηρώ».

Όπως είπε στο zarpanews.gr η κα Μαρία Τζανακάκη- Μελισσάρη «προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε και να θυμίσουμε στους χανιώτες ότι δυστυχώς η νόσος Alzheimer είναι πάντα δίπλα μας. Κάθε 3 λεπτά γεννιέται ένας ασθενής με Alzheimer, ενώ το 2050, το 50% του πληθυσμού θα είναι πάνω από 50 ετών και 800 δις θα ξοδεύονται μόνο για αυτή τη νόσο. Είναι αναγκαίο λοιπόν να θυμόμαστε πάντα και να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα»

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες διαδρομές 10.000 μέτρων «Τρέχω για τη μνήμη» και 2.500 μέτρων «Περπατώ για τη μνήμη».

Διαδρομή 1η (2.500 μέτρων) έναρξη ώρα 18.00 : Κοραή, Ελ. Βενιζέλου έως παλιό προξενείο και πίσω (τερματισμός Κοραή)

Διαδρομή 2η (10.000 μέτρων) έναρξη ώρα 18.30: Κοραή, Ελ. Βενιζέλου, Χαλέπας, Πρ. Ηλία, Γ. Σεϊμένη, Θεμιστοκλέους, Φιλίππου, Ομήρου, Σωκράτους, Φειδία, Περικλέους, Λεωνίδα, Ηροδότου, Γ. Σεϊμένη, Πρ. Ηλία, Χαλέπας, Ελ. Βενιζέλου, Κοραή τερματισμός.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ακολούθησε βράβευση των συμμετεχόντων και μουσικοχορευτική βραδιά στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook