Χανιά | Μηδαμινό ενδιαφέρον για το δημοτικό λαχανόκηπο

χανιά-μηδαμινό-ενδιαφέρον-για-το-δημο-74619

lahanokipos4Και τρίτη παράταση στην προθεσμία των αιτήσεων για το δημοτικό λαχανόκηπο έδωσε σήμερα ο Δήμος Χανίων, αφού -αντίθετα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων- οι δημότες των Χανίων, δεν ενδιαφέρονται.

Αυτήν τη φορά, η παράταση δίνεται… επ’ αόριστον, καθώς στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου δεν αναγράφεται καταληκτική ημερομηνία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο «λαχανόκηπος» είναι μια κοινωνική δομή που δημιουργείται για να δώσει τη δυνατότητα κυρίως στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, να παράγουν τα δικά τους οπωροκηπευτικά, για να σιτίζονται.

Βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Σούδας, στην περιοχή Γρίμπιλας και περιλαμβάνει 100 αγροτεμάχια των περίπου 50 τ.μ. περίπου  τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους ωφελούμενους για την καλλιέργεια λαχανικών και κηπευτικών, με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 40.

Τις τελευταίες ημέρες, διατυπώθηκε δημοσίως η άποψη ότι οι άνεργοι στα Χανιά, ούτε λίγο ούτε πολύ… βαριούνται να διεκδικήσουν ένα κομμάτι γης για να το καλλιεργήσουν, ότι δεν θέλουν να κοπιάσουν, δεν θέλουν να εργαστούν.

Άλλοι το αποδίδουν στο ότι  «άκληροι» στην ελληνική επαρχία γενικότερα και στα Χανιά ειδικότερα είναι ελάχιστοι. Πόσοι δεν έχουν ούτε ένα χωράφι, ένα μικρό κηπάκο να βάλουν «δυο ντομάτες» που λέει ο λόγος;

Κι απ’ αυτούς πόσοι έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν μέχρι τη Σούδα (και σε σημείο που απέχει πολύ από τη στάση του λεωφορείου) για να καλλιεργούν;

Ενστάσεις σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης έκτασης για τη δημιουργία του λαχανόκηπου, είχαν εκφραστεί πολλές. Μάλιστα ομάδες καλλιεργητών της πόλης είχαν αρνηθεί να βοηθήσουν το Δήμο όταν τους ζητήθηκε, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Πιθανόν και οι δύο προσεγγίσεις να έχουν τη δική τους αλήθεια.

Είναι κρίμα όμως να βλέπουμε να μην «προχωράει» στην πόλη μας, μια πρωτοβουλία που γνωρίζει τεράστια ανταπόκριση όπου έχει ληφθεί έως τώρα.

 

 

2 thoughts on “Χανιά | Μηδαμινό ενδιαφέρον για το δημοτικό λαχανόκηπο

  1. ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤ.ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ 40τ.μ. ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.
    ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΟΥΣ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:

    ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ή ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook