Χανιά | Με σεβασμό και… αντίτιμο η παραχώρηση του προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε!

χανιά-με-σεβασμό-και-αντίτιμο-η-παρα-261721

Την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Δήμος Χανίων απέναντι στην παραχώρηση του προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε βορειοδυτικά των οχυρώσεων (πρώην Ξενία) συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση, με αφορμή αιτήματα για συναυλίες. Όπως αποφασίστηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, η Τεχνική Υπηρεσία θα κληθεί να προσδιορίσει τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να δεχθεί το μνημείο και η Οικονομική Υπηρεσία, το ενοίκιο που θα πρέπει να καταβάλλεται για την χρήση του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, μέχρι τώρα ο χώρος δίνονταν δωρεάν. Αυτό όμως δημιουργεί ανταγωνισμό με την Ανατολική Τάφρο Δεν μπορεί ο Δήμος να έχει εσωτερικό ανταγωνισμό», ανέφερε, σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αποτελεσματικοί και να εξασφαλίζουμε στους συμπολίτες μας οι συνθήκες ασφάλειας». Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το θέμα της ασφάλειας τέθηκε τόσο από τους αντιδημάρχους, όσο και από τους επικεφαλής των παρατάξεων που εκτίμησαν ότι δεν μπορεί να δοθεί ο χώρος για συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών που προσελκύουν 2.500 και 3.000 άτομα. Μάλιστα, εκτίμησαν ότι η χωρητικότητα θα έπρεπε να προσδιοριστεί πιθανώς στα 500 άτομα κυρίως για λόγους ασφαλείας αλλά και αισθητικής του χώρου και σεβασμού στους κατοίκους.

Στην ανάγκη για ορισμό συγκεκριμένου αντίτιμου, στάθηκαν ιδιαίτερα ο Νίκος Παπαντωνάκης και ο Μηνάς Βουλαγίδης, σχολιάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται δωρεάν χώροι για συναυλίες που κόβουν εισιτήριο.

«Να σεβαστούμε τον χώρο»

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε στον μέγιστο βαθμό, τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι χώροι μέσα στην πόλη» ανέφερε η κα Περράκη: «Έχουμε κάποια ανοικτά ζητήματα με τον χώρο του προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να μπουν κάποιοι όροι που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τον περιορισμό στον αριθμό ατόμων που μπορεί να δεχθεί και βέβαια ο σεβασμός στο χώρο, ώστε η ποιότητα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενεί να είναι αντίστοιχη της ατμόσφαιρας», τόνισε.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή αίτημα για συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, στις 2 και 3 Αυγούστου ενώ υπάρχει επίσης αίτημα για φιλοξενία του Chania Rock Festival, όπως είχε γίνει και πέρυσι.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook