Χανιά | Με Παυλόπουλο οι επετειακοί εορτασμοί της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης

χανιά-με-παυλόπουλο-οι-επετειακοί-εο-707601

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τους επετειακούς εορτασμούς της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης, τον προσεχή Οκτώβριο και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

‘Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος  ευχαρίστησε τον εξοχώτατο κ. Πρόεδρο δια την υψηλή συμμετοχή του εις τους επετειακούς εορτασμούς της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης, τον προσεχή Οκτώβριο και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου.

Εορτασμούς τους οποίους θα φωτίσει με την ευλογητική παρουσία Του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαιος, ως και Προκαθήμενοι άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες: Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως μετέχει και των θυρανοιξίων  του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο οποίος ανεγείρεται εις το Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου, τα θυρανοίξια του οποίου θα τελέσει ο Παναγιωτατος Οικουμενικός Πατριάρχης το εσπερας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή και των λοιπών Προκαθημένων.

Ο εξοχ. κ. Πρόεδρος, μετά πολλής χαράς, απεδέχθη την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου και θα παρίσταται εις τα θυρανοίξια. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο συνόδευσε  εις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γεώργιος Ι. Βαρδινογιάννης, κατα σάρκα συγγενής του Σεβασμιωτάτου.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook