Χανιά | Με παρέμβαση Σταθάκη επανασυνδέουν το ρεύμα στην οικογένεια με τα οκτώ παιδιά

χανιά-με-παρέμβαση-σταθάκη-επανασυνδ-455660

Η δημοσιοποίηση της διακοπής ρεύματος σε σπίτι πολύτεκνης οικογένειας (ΕΔΩ) κινητοποίησε άμεσα του Γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, με αποτέλεσμα την ταχύτατη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης , σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, η οικογένεια είχε ρυθμίσει οφειλή ύψους 2.539,00 Ευρώ, όμως δεν τήρησε το διακανονισμό, ο οποίος απενεργοποιήθηκε στις 27/8/2016. Ως συνέπεια εκδόθηκε εντολή αποκοπής στις 22/10/2016, η οποία εκτελέστηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ στις 9/11/2016.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, έδωσε εντολή να αναζητηθεί άμεσα λύση ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας. Αυτό κατέστη δυνατό με την αναδιαμόρφωση του διακανονισμού, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί βάσει της οικονομικής δυνατότητας της οικογένειας , με προϋπόθεση την υποβολή αιτήματος ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών της ΔΕΗ.

Η ένταξη της οικογένειας στο Μητρώο σημαίνει την προσωρινή επανασύνδεση του ρεύματος και την υπαγωγή της στις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που προβλέπονται για την κατηγορία αυτή.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Με παρέμβαση Σταθάκη επανασυνδέουν το ρεύμα στην οικογένεια με τα οκτώ παιδιά

  1. Απαράδεκτη μικροπολιτική εκμετάλλευση αυτό το «κατόπιν ενεργειών μου» του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που πρωτοστατούσε ως Αντιπολίτευση στο κίνημα «Δεν πληρώνω». Ενός κόμματος που θεωρούσε τότε το ρεύμα και το νερό ως κοινωνικά αγαθά που δεν πρέπει να υπόκεινται στους νόμους της Αγοράς.
    Και στην τελική δεν μπορεί η ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα -ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία και τις κανονιστικές εγκυκλίους- να είναι ο «κακός» στην ιστορία της πολύτεκνης και ο πολιτικός προϊστάμενος της ΔΕΗ ο «καλός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook