Χανιά | Με μεγάλη συμμετοχή κοινού η συνάντηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στο ΚΑΜ

χανιά-με-μεγάλη-συμμετοχή-κοινού-η-συν-558948

Συμμετοχική συνάντηση στο πλαίσιο του Α΄ κύκλου διαβούλευσης του Αγροδιατροφικού Τομέα της «RIS3Crete» πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στην αίθουσα του  «Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας και των παραγωγικών τάξεων του τομέα για το πλαίσιο ανάδειξης των καινοτόμων ιδεών με δυνατότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης, που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων φυτικής – ζωικής παραγωγής και των τροφίμων στις διεθνείς αγορές.

Εισηγήσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης έκαναν:

Η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρεια Κρήτης και συντονίστρια της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, κα Χρύσα Δασκαλάκη η οποία ανέφερε:

«Σήμερα ενημερώνουμε τις παραγωγικές τάξεις, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τον επιχειρηματικό κόσμο, για την υλοποίηση της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης στον αγροδιατροφικό τομέα. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στη διαβούλευση από την οποία θα αναδειχθούν οι πραγματικές ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.

Επίσης, καλείται ο ερευνητικός κόσμος να συνεργαστεί με τους επιχειρηματίες, ώστε να προκύψουν νέα καινοτόμα προϊόντα, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Κρητικών επιχειρήσεων αλλά και την εξωστρέφεια τους στις διεθνείς αγορές».

Η κα Ε. Στυλιανού, αν. συντονίστρια Αγροδιατροφικού Τομέα RIS3Crete/Αν. προϊσταμένη τμήματος Προγραμματισμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρειας Κρήτης, παρουσίασε:

  • τις προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης του Αγροδιατροφικού Τομέα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete)
  • τα προϊόντα και τους τομείς εξειδίκευσης της RIS3Crete στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Διαβούλευσης.
  • το Μέτρο 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020 και
  • σύντομη αναφορά στο έργο Life Adapt2Clima, στα μέχρι τώρα αποτελέσματα και στη συσχέτιση του με τον τομέα εξειδίκευσης «Φιλο-περιβαλλοντική γεωργία-κτηνοτροφία και κλιματική αλλαγή».

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους (επιχειρηματίες, ερευνητές, εκπροσώπους του ΕΒΕΧ) και αναδείχθηκε η ανάγκη για πραγματοποίηση και δεύτερης ενημερωτικής συνάντησης στα Χανιά.

Επίσης, σχετικές ενημερωτικές παρεμβάσεις έκαναν και τα στελέχη της ΔΙΑΠ, κ.κ. Χρ.Μπίλιος και Στ.Καουκάκης.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων σε όλη την Κρήτη συνεχίζεται ως ακολούθως :

Ρέθυμνο: 12 Ιουλίου 2017, ώρες 19:00 – 21.00 στην αίθουσα «Σπίτι Πολιτισμού» του Δ. Ρεθύμνου, Εμμ. Βερνάρδου 12, πλησίον Ωδείου, παλαιά πόλη.

Μοίρες: 21 Ιουλίου 2017, ώρες 19:00 – 21.00 στην αίθουσα του «Πολύκεντρου Μοιρών».

Παράλληλα προγραμματίζονται και εξατομικευμένες & κλαδικές συναντήσεις σε όλες τις ΠΕ.

Για την πληρέστερη ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης: http://ris3.crete.gov.gr/

E-mail επικοινωνίας: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook