Χανιά | Με καταστηματάρχες της Χάληδων συναντήθηκε ο Βάμβουκας | Πώς θα τρέξουν οι εργασίες ανάπλασης

χανιά-με-καταστηματάρχες-της-χάληδων-754012

Σε καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χανίων, η συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης, με καταστηματάρχες της οδού Χάληδων και εκπρόσωπο του Συλλόγου Επαγγελματιών Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης,  με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της οδού και της πλατείας Μητροπόλεως.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο εργολάβος του έργου, έγινε ενημέρωση για το πώς θα εξελιχθούν οι εργασίες που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής δόθηκε η διαβεβαίωση στους καταστηματάρχες πως το έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή, μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 5-6 μηνών, αν από την πλευρά των επαγγελματιών γίνουν κάποιες υποχωρήσεις, κάτι το οποίο, όπως προέκυψε από την συνάντηση θα συμβεί.

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι εργασίες θα ξεκινήσουν αρχικά από το τέρμα της οδού Χάληδων, το συγκεκριμένο τμήμα της οποίας θα μείνει κλειστό για διάστημα περίπου 20 ημερών, ενώ το τμήμα του δρόμου από την αρχή του μέχρι την πλατεία Μητροπόλεως θα παραμείνει ανοιχτό προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τις εορταστικές εκδηλώσεις τις 21ης Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας θα υπάρξει ένα μικρό διάστημα που θα κλείσουν οι επιχειρήσεις της οδού Χάληδων προκειμένου να τρέξει το έργο με γρήγορους ρυθμούς, ενώ και από την πλευρά του εργολάβου δόθηκε η διαβεβαίωση πως από τους εκπροσώπους της εταιρείας, θα παρέχεται κάθε διευκρίνιση και ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στους ενδιαφερόμενους.

Ο δήμαρχος Χανίων είπε επίσης πως με την ευκαιρία των εργασιών στην οδό Χάληδων θα αφαιρεθούν οι σκαλωσιές από το παλαιό δημαρχείο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στερέωσης.

Έκανε γνωστό επίσης πως παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και στο αρχαιολογικό συμβούλιο, δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του δήμου για την απομάκρυνση του τρίστηλου της ΔΕΗ επί της οδού Χατζή Μιχάλη Γιάνναρη και η τοποθέτηση του σε χώρο της τάφρου δίπλα στην Δημοτική Πινακοθήκη και την Αλφα Τράπεζα.

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook