Χανιά | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Κύδων Δρόμοι Απασχόλησης» στον Δήμο Πλατανιά

χανιά-με-επιτυχία-ολοκληρώθηκε-το-πρό-290853

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Kύδων Δρόμοι Απασχόλησης» στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με άλλους φορείς των Χανίων.

Τα αποτελέσματα της Δράσης παρουσιάσθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Δήμου Πλατανιά ( Γεράνι Χανίων).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια τοπικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της απασχόλησης και ήταν σχεδιασμένο από «κάτω προς τα πάνω». Ο στόχος του ήταν μέσω της κατάρτισης ωφελούμενων σε δεξιότητες που έχει ανάγκη η τοπική αγορά και μέσω της πρακτικής εργασία να ενισχυθεί η δυνατότητα απασχόλησης τους σε τοπικές επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα οι ωφελούμενοι της πράξης είχαν τη καθοδήγηση εξειδικευμένων συμβούλων σε όλη τη διάρκεια της πράξης. Από ένα σύνολο 100 ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιτεύχθηκε η απασχόληση 72 ατόμων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013 ολοκληρώνεται δύο χρόνια μετά. Κατά τη διάρκεια του ο Δήμος Πλατανιά διοργάνωσε 3 Ημέρες Καριέρας στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά, Κισσάμου και Αποκόρωνα με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στις τοπικές επιχειρήσεις να γνωρίσουν τους ωφελούμενους του προγράμματος και να επωφεληθούν από το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που υλοποιούταν την ίδια περίοδο και αφορούσε αποκλειστικά τους παραπάνω ωφελούμενους.

Από τη μεριά του ο κ. Γιάννης Μαλανδράκης δήμαρχος του Δήμου Πλατανιά δήλωσε την μεγάλη του ικανοποίηση καθώς “το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων ήταν μεγάλο και επιτεύχθηκε ο στόχος των εκδηλώσεων αυτών που δεν ήταν άλλος από το να αποτελέσουν «γέφυρα σύζευξης» των νέων ανθρώπων και των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποκομίσουν πρακτικά οφέλη και οι δύο πλευρές. Στόχος των φορέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι να διεκδικήσουν ανάλογα προγράμματα από τη νέα προγραμματική περίοδο μιας και πλέον έχουμε αποκτήσει εμπειρία και γνώσεις και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και νέα προγράμματα”.

Ο κ. Μαλανδράκης ευχαρίστησε τον ΟΑΚ, την Αναπτυξιακή Κρήτης, τα ΚΕΚ Διάσταση, IDEA και Δέλτα, το Δήμο Κισσάμου, το Δήμο Αποκόρωνα, το Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου & Σελίνου, τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου, τον Εμπορικό Σύλλογο Πλατανιά «Ιάρδανος», την ΔΙΚΤΥΝΝΑ A.Ε και τον Πρόεδρό της, τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου Πλατανιά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του προγράμματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook