Χανιά | Με επιτυχία οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες «Δευκαλίωνας 1» και «Δευκαλίωνας 2» | Photos

χανιά-με-επιτυχία-οι-ιστιοπλοϊκοί-αγώ-696516

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τριήμερο από το περασμένο Σάββατο έως και τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας για σκάφη ανοικτής θάλασσας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Τα σκάφη και τα πληρώματά τους είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε δύο διαδρομές, «Δευκαλίωνας 1» (Χανιά προς Γραμβούσα) και «Δευκαλίωνας 2» (Γραμβούσα προς Χανιά).
IMG 4809
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Ο πρώτος αγώνας έγινε το Σάββατο και εξελίχθηκε συναρπαστικά, αφού οι άνεμοι ήταν ευνοϊκοί, με την έντασή τους να κυμαίνεται στους 18-19 κόμβους. Μετά από περίπου έξι ώρες, τα σκάφη έφτασαν στη Γραμβούσα, όπου στην 1η θέση βρέθηκε το σκάφος «Κορμοράνος ΙΙ» του Ν.Ο. Χανίων με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκη, Κωνσταντίνο Λουκάκη, Νίκο Περβανά, Γιώργο Αναστασόπουλο και Αθανάσιο Πελεκάνο.
Στη 2η θέση ακολούθησε το σκάφος «Μύρια» του Ι.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο και πλήρωμα τους Γιάννη Καλλιγέρη και Βασίλη Μητρόπουλο και, τέλος, στην 3η θέση βρέθηκε το «Πανέφη ΙΙ» (ΙΟΧ), με κυβερνήτη τον Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Παναγιώτη Μπαρμπόπουλο, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Παπαδάκη, Ερατώ Αλεβιζάκη, Μάρη Αργυροπούλου και Νεκταρία Λαβούτα.
IMG 4812
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η επιστροφή επιφύλασσε εκπλήξεις στα πληρώματα αφού οι άνεμοι σταμάτησαν μετά τις 4 η ώρα το απόγευμα με αποτέλεσμα μόνο δύο σκάφη να ολοκληρώσουν με πολύ κόπο τον αγώνα. Πρόκειται για το «Μύρια» που κέρδισε τον αγώνα, ενώ ακολούθησε στη 2η θέση το «Πανέφη ΙΙ». Το «Κορμοράνος ΙΙ» δεν κατάφερε να τερματίσει στον προβλεπόμενο χρόνο.
Το επόμενο ραντεβού σε αγώνα ανοικτής θάλασσας του κοινού πρωταθλήματος ΝΟΧ-ΙΟΧ είναι τον Σεπτέμβριο με διοργανωτή τον Ν.Ο. Χανίων.
IMG 8538
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ «ΟΡΙΖΟΝΤΑ»
Οι αγώνες «Δευκαλίωνας 1» και «Δευκαλίωνας 2» είχαν το χαρακτηριστικό ότι ήταν αφιερωμένοι στον Σύλλογο «Ορίζοντα», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς την αναγκαιότητα να υπάρξουν δότες μυελού των οστών. Μάλιστα, μέλη του «Ορίζοντα» βρέθηκαν το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, παρέχοντας ενημέρωση στο κοινό.
Σε δηλώσεις της, η Μαρία Βαρουξάκη από τον Σύλλογο «Ορίζοντα», τόνισε τα εξής: «Για κάποιους ανθρώπους η μοναδική θεραπεία είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς που είμαστε υγιείς. Τα κύτταρα μας ανανεώνονται και αυτό που θα προσφέρουμε και δε θα κάνει κάτι κακό σε εμάς, μπορεί στον άλλο να σώσει τη ζωή του. Ο σκοπός είναι να γίνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές δότες μυελού των οστών ούτως ώστε ένα παιδί με λευχαιμία ή ένας ασθενής που χρειάζεται μεταμόσχευση να μπορεί να βρει συμβατό δότη. Σαν Νομός πάμε πάρα πολύ καλά, έχουμε καταγράψει στα Χανιά γύρω στους 7.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών και είμαστε ίσως στην 1η θέση στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια του «Ορίζοντα» τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Ο στόχος είναι να φτάσουμε τους 10.000. Η διαδικασία κρατάει 2 ώρες και δε χρειάζεται πλέον να πας στο νοσοκομείο ή στη χώρα που βρίσκεται ο ασθενής. Αυτό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα και να σταλεί εκεί. Σημασία έχει να καταλάβουμε ότι αυτός που θέλει το μόσχευμα μας, στηρίζεται μόνο σε εμάς, οπότε όταν γινόμαστε εθελοντές δότες μυελού των οστών πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αν βρεθούμε με κάποιον συμβατοί, θα μπορέσουμε να το δώσουμε κιόλας και να μην αρνηθούμε αυτό το «δώρο», γιατί πραγματικά είναι δώρο και ευλογημένος αυτός που θα βρεθεί συμβατός με κάποιον άλλο. Σώζεις έναν άνθρωπο!».
IMG 4810
IMG 4811
IMG 4813
IMG 4814

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook