Χανιά | Με διαθεσιμότητα απειλούνται εκπαιδευτικοί αν απεργήσουν | Παραμένουν σε καθεστώς επιστράτευσης

χανιά-με-διαθεσιμότητα-απειλούνται-ε-70044

DAKOTAΓια καθεστώς τρομοκράτησης, και με την απειλή της διαθεσιμότητας να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους σε περίπτωση που συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στα Χανιά με αφορμή τις απειλές που δέχτηκαν από την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας δύο καθηγήτριες στα Χανιά.

kathigites2

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, οι δύο εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν στις σημερινές απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, απειλήθηκαν ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αν απεργήσουν, καθώς τελούν υπό το καθεστώς της επιστράτευσης,  το οποίο επεβλήθη από την κυβέρνηση όταν η ΟΛΜΕ  απειλούσε με απεργία, στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, συνάδελφοι των δύο καθηγητών από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν  κινητοποίηση συμπαράστασης στην  Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Παρών επίσης ήταν και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Τσιαμαντάκης.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης να μην προχωρήσει σε καμία πειθαρχική δίωξη σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών, ενώ έκαναν λόγο και για πρακτικές τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά και την παρέμβαση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ είπε πως θα κάνει οτι μπορεί προκειμένου οι απεργοί εκπαιδευτικοί να μην διωχθούν πειθαρχικά.

 

Ανδρέας Γερακάκης

One thought on “Χανιά | Με διαθεσιμότητα απειλούνται εκπαιδευτικοί αν απεργήσουν | Παραμένουν σε καθεστώς επιστράτευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook