Χανιά | Με αίτημα να φύγουν οι βάσεις από την Σούδα, γιόρτασε η «Επιτροπή Ειρήνης» | Photos

χανιά-με-αίτημα-να-φύγουν-οι-βάσεις-απ-569606

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Ενετικό λιμάνι, πίσω από το Γυαλί τζαμισί.
Κεντρικός ομιλητής ήταν Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έγινε εκτενής αναφορά στο ρόλο της αμερικανοΝΑΤΟϊκής Βάσης στη Σούδα, από την ημερομηνία της ίδρυσης της μέχρι σήμερα, πως αξιοποιήθηκε σε μια σειρά πολεμικές συρράξεις και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον (επέκταση, αναβάθμιση, κλπ.)

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχαν τα κάτωθι συγκροτήματα:

• Το κρητικό συγκρότημα των αδελφών Μπατουδάκη, Στέφανος Μπατουδάκης (λαούτο), Γιώργος Μπατουδάκης (λύρα), Διονύσης Μπατουδάκης (λαούτο)

• Το Μουσικό συγκρότημα «Εντέχνως Λαϊκοί» του Γιώργου Βαβουλέ

• Χόρεψε ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων

Έγκλημα διαρκείας οι Βάσεις στη Σούδα

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Η Σούδα, το σύμπλεγμα αεροπορικών και ναυτικών εγκαταστάσεων που ολοένα και μεγαλώνει εκεί, δεν υπηρετεί ούτε την ειρήνη, ούτε τη «νομιμότητα», ούτε τον πολιτισμό, ούτε τις αξίες της ανθρωπότητας. Τον πόλεμο εξυπηρετεί στην πλέον εγκληματική μορφή του. Τον πόλεμο των ισχυρών εναντίον των αδυνάτων, τον πόλεμο των δυτικών λεγόμενων καπιταλιστικών μητροπόλεων ενάντια στους ανταγωνιστές τους.

Τίποτε δεν έχουν να κάνουν με την προάσπιση της εθνικής μας επικράτειας όλα αυτά – το αντίθετο μάλιστα. Τίποτε δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα του λαού μας, των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου – το αντίθετο μάλιστα.Οι λεγόμενες «παραχωρήσεις» και «διευκολύνσεις» είτε με συντηρητικό, δεξιό πρόσχημα, είτε με αριστερό –το είδαμε και αυτό- μόνο ξένα συμφέροντα εξυπηρετούν και μαζί με αυτά τις επιδιώξεις, τις προσδοκίες, τους σχεδιασμούς του ελληνικού καπιταλισμού που αγχωτικά προσπαθεί να γίνει μέρος των μεγάλων. Αν δεν πάρει μέρος στο κοινό έγκλημα πώς στο καλό θα γίνει «ισότιμος» των μεγάλων; Δυστυχώς για τον λαό μας και τη χώρα μας το μυαλό της άρχουσας τάξης μόνο μέχρι εκεί μπορεί να πάει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook