Χανιά | Μετά το τελεσίγραφο των φιλοζωικών… δημοτικό κτηνιατρείο στον Δήμο Πλατανιά

χανιά-μετά-το-τελεσίγραφο-των-φιλοζωι-277898

Άμεσα ανταποκρίθηκε η διοίκηση του Δήμου Πλατανιά, στην απελπισμένη έκκληση των φιλοζωικών συλλόγων για ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου. Σε σύσκεψη χθες, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο, καθορίστηκε ο χώρος που θα στεγάσει το κτηνιατρείο και προσδιορίστηκαν μια σειρά από ενέργειες για τα αδέσποτα και τα ζώα που εγκαταλείπονται. Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών, σε κοινή συνέντευξη τύπο, εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων και οργανώσεων είχαν ανακοινώσει ότι θα αναστείλουν τη δράση τους, εάν οι Δήμοι Χανίων και Πλατανιά δεν προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Αυγούστου ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Δημοτικής Αρχής αλλά και εκπροσώπων φιλοζωικών ομάδων για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Πλατανιά .

Την συνάντηση, αρχικά καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ενώ συντόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Δασκαλάκης

Παρούσα ήταν η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωική και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κα. Νατάσα Μπομπολάκη με συνεργάτες της.

Στην σύσκεψη αυτή μπήκε το πλαίσιο για δράσεις οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συμβάλουν στην καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Πλατανιά.

Προσδιορίσθηκε αφενός ο χώρος που θα στεγάσει προσωρινά το δημοτικό κτηνιατρείο για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων, καθώς και το ποσό το οποίο θα διατεθεί έως το τέλος του έτους για τα τραυματισμένα και άρρωστα ζώα,τα οποία θα περιθάλπονται από τον Δήμο σε συνεργασία με εθελοντές κτηνιάτρους. Αντίστοιχα κονδύλια θα προβλεφθούν και στον Προϋπολογισμό του οικον. έτους 2016 .

Εκτός των ανωτέρω συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι για την ενημέρωση των δημοτών _παιδιών και ενηλίκων, σε συνέχεια διανομής ενημερωτικού υλικού αλλά και επισκέψεων που είχαν γίνει σε σχολεία του Δήμου, καθώς και να γίνει συνάντηση με τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου ώστε να συναποφασιστούν μέτρα κατά της εγκατάλειψης των ζώων, η οποία και αποτελεί μαζί με τις ανεξέλεγκτες γεννήσεις την πηγή δημιουργίας των αδέσποτων.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα για την σίτιση τους καθώς και τη διοργάνωση Ημερίδας με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής , όπως και να αναπτυχθεί καλύτερη συνεργασία μεταξύ Δήμου και φιλοζωικών Συλλόγων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook