Χανιά | Μετά από 4 χρόνια… επανεκκίνηση εργασιών στη λιμνοδεξαμενή Ομαλού

χανιά-μετά-από-4-χρόνια-επανεκκίνηση-210053

omalos-limnodexameniΑπό το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, ανακοινώνεται ότι, μετά από καθυστέρηση σχεδόν (4) ετών, δόθηκε εντολή επανεκκίνησης εργασιών στο έργο «Λιμνοδεξαμενή Ομαλού και συνοδά έργα». Υπενθυμίζεται ότι η εντολή για προσωρινή αναστολή εργασιών στο ως άνω έργο δόθηκε με το υπ αριθ 7229/ 5385/27-12-2010 μετά από την ανάκληση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων. Επίσης, ότι με τις 4224/13 και 4225/13 Αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, διατάχτηκε η Διοίκηση να ερευνήσει τις πραγματικές ανάγκες του οροπεδίου Ομαλού σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις της Ειδικής Περιβαλλοντικές Μελέτης των Λευκών Ορέων και ανακλήθηκε η Απόφαση του Δ. Ανατ. Σελίνου περί ανάκλησης παραχώρησης της έκτασης κατασκευής του έργου.

Μετά την ολοκλήρωση και την έγκριση των μελετών: α) Υδραυλικής- Γεωργοτεχνικής-Γεωργοοικονομικής και β) τροποποίησης και επικαιροποίησης της Περιβαλλοντικής Μελέτης, η Δ/νση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σαν Δ/νουσα Υπηρεσία, έδωσε εντολή συνέχισης του έργου στις 20-1-2015.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 3.725.110,27 € και ότι έχει ολοκληρωθεί περίπου το 70% του συνολικού έργου.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook