Χανιά | Μεγάλο πρόβλημα με την μεταστέγαση του 2ου Ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου

χανιά-μεγάλο-πρόβλημα-με-την-μεταστέγ-335550

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων επανέρχεται στην επικείμενη μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δ. Σχ. και του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Χανίων, στα οποία φοιτούν μαθητές με σοβαρές κινητικές δυσκολίες, από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

»Μέχρι σήμερα τα Ειδικά Σχολεία φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων , η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει ζητήσει τη μεταστέγαση των δύο Σχολείων αφού χρειάζεται το χώρο.

Δύο χρόνια μετά, ο Δήμος Χανίων αποφάσισε υπό την πίεση έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη μεταστέγασή τους στις Στέρνες Ακρωτηρίου σε ένα κτήριο που ναι μεν πληροί τις προδιαγραφές, αλλά η λειτουργία των Σχολείων εκεί, εγείρει σοβαρές και τεκμηριωμένες ενστάσεις, τόσο από το προσωπικό- εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό- όσο και από τους γονείς των μαθητών, εξ αιτίας της μεγάλης απόστασης από την πόλη των Χανίων.

Η μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις ,οι εξειδικευμένες θεραπείες, η συνεργασία οικογένειας σχολείου, αλλά κυρίως η δυσκολία πρόσβασης στο Νοσοκομείο Χανίων για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού , καθιστούν προβληματική, έως και επικίνδυνη τη λειτουργία του σχολείου στο χώρο που επιλέχτηκε.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων, στηρίζει τις απόψεις της ομάδας των εκπαιδευτικών και του ειδικού επιστημονικού προσωπικού που υπηρέτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά στα δύο Ειδικά Σχολεία.

Καλεί το Δήμο Χανίων να επανεξετάσει την απόφασή του και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί άλλος χώρος πιο κατάλληλος για τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των δύο Ειδικών Σχολείων».

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Μεγάλο πρόβλημα με την μεταστέγαση του 2ου Ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook