Χανιά | Μανώλης Συντυχάκης : Άθλιες οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στις εργολαβίες της ΔΕΔΙΣΑ

χανιά-μανώλης-συντυχάκης-άθλιες-οι-σ-453603

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΔΕΔΙΣΑ, σε ότι αφόρα τις εργασιακές συνθήκες ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης που σήμερα πραγματοποίησε επισκέψεις και συναντήσεις με τους εργαζόμενους τόσο της διαδημοτικής επιχείρησης όσο και του νοσοκομείου Χανίων.

Όπως είπε μιλώντας στο zarpanews.gr, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ εργαζόμενοι στην ΔΕΔΙΣΑ είναι δύο κατηγοριών: «Οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι και οι εργολαβικοί, των οποίων οι συνθήκες δουλείας είναι άθλιες, ενώ και οι μισθολογικές τους απολαβές είναι χαμηλότερες από την βαρύτητα της απασχόλησης τους.» Ο κ. Συντυχάκης έκανε λόγο για απολαβές 530 ευρώ χωρίς ανθυγιεινό και χωρίς να παρέχονται βασικά μέσα υγιεινής, συντήρησης και προστασίας.

Ο κ. Συντυχάκης τόνισε πως το ΚΚΕ βλέπει την διαχείριση των απορριμμάτων στα πλαίσια ενός κρατικού φορέα που θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Παράλληλα σημείωσε πως αυτά τα ζητήματα θα αναδειχτούν στην Βουλή ενώ μάλιστα δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες για την κατάσταση αύτη και στον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα,  για τον οποίο είπε πως όφειλε να ενδιαφερθεί και να μεριμνήσει για τα εργασιακά ζητήματα.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Χανίων ο Βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως και αυτό ζει στην δίνη των σοβαρών ελλείψεων που φθανουν στα όρια τους εργαζόμενους αλλά και την λειτουργία των νοσοκομείων ,ενώ για τα όσα δήλωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός ο κ. Συντυχάκης είπε πως είναι χωρίς αντίκρισμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook