Χανιά | Μανώλης Ντουντουλάκης: «Ζητούμενο η ενίσχυση του ΕΠΑΛ Πλατανιά και όχι η αποδυνάμωση του»

χανιά-μανώλης-ντουντουλάκης-ζητούμ-762344

Ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ενίσχυσή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά και όχι η συρρίκνωση και η αποδυνάμωσή του, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πλατανιά, κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η ανακοίνωση του κ. Ντουντουλάκη:

«Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά: Απαίτηση για άμεση και δίκαιη λύση χωρίς συγχώνευση

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο του Πλατανιά αποτελεί απολύτως σημαντική και κρίσιμη για τον Δήμο εκπαιδευτική δομή, όπως έχει αποδείξει το πολυετές υψηλής ποιότητας έργο που παράγει με τη συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η επιχειρούμενη συγχώνευσή του με το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων, εις βάρος 40 μαθητών της Δ΄ και Γ΄ τάξης, στερώντας τα αναγκαία τμήματα Δομικών Έργων, Γεωπονίας, Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής από τον Δήμο Πλατανιά, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ενίσχυσή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά και όχι η συρρίκνωση και η αποδυνάμωσή του.

Ο σεβασμός των μαθητών, οι οποίοι το επιλέγουν πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο για την όποια απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη δική τους προσπάθεια και τον δικό τους καθημερινό αγώνα για τη μάθηση, την οποία η Πολιτεία οφείλει να επικροτεί και να στηρίζει και όχι να τους προσθέτει επιπλέον βάρη και δυσβάστακτες χιλιομετρικές αποστάσεις, δεδομένης της ιδιαίτερα βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης.

Οι υποδομές υπάρχουν, οι καθηγητές είναι παρόντες και έχουν επιδείξει εξαιρετικό έργο, οπότε αντί να εστιάζει η Πολιτεία σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις άνευ νοήματος, ας εστιάσουμε την ουσία του θέματος, η οποία δε μπορεί παρά να είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας όλων των τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά. Το θέμα χρήσει ιδιαίτερης ευαισθησίας, καθώς αφορά εργαζόμενους ενήλικους μαθητές αρκετοί εκ των οποίων με οικογένειες, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη εύρεσης λύσης άμεσα και όχι την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια το εκπαιδευτικό έργο, το ταχύτερο δυνατόν.

Οι ανοικτές και δημόσιες διαδικασίες είναι σκόπιμες για να γνωρίζουν όλοι την πορεία ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, αναδεικνύοντας την κάθε πτυχή του, καθώς το θέμα αφορά την κοινωνία στο σύνολό της. Οι ευκαιρίες για μάθηση είναι αναγκαίο να πολλαπλασιάζονται ειδικά σε καιρούς που η ανάπτυξη είναι ζητούμενο, επενδύοντας στις βέλτιστες συνθήκες εκπαίδευσης, αντί να υποχρεώνονται οι νέοι του τόπου μας να εγκαταλείπουν το σχολείο και να μη μπορούν να συνεχίσουν στην ειδικότητα που επιθυμούν, το οποίο είναι απολύτως και από κάθε άποψη απαράδεκτο. Το δικαίωμα στη μάθηση όλων είναι αναφαίρετο.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook