Χανιά | Μαθητικό φεστιβάλ με δημιουργίες στο υπολογιστή

χανιά-μαθητικό-φεστιβάλ-με-δημιουργί-135834

festival psifiakis dimiourgias

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα φιλοξενείται από την Πέμπτη 3 έως το Σάββατο 5 Απριλίου, η έκθεση «4ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας» που θα φιλοξενεί περίπου 200 ψηφιακά έργα μαθητών από τα Χανιά και εντάσσεται στο πλαίσιο της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜια «γιορτή ψηφιακής έκφρασης και δημιουργίας που έχει σκοπό την ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας ενώ στοχεύει στη συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία» χαρακτήρισε την έκθεση η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και αντιδήμαρχος κα Νάνσυ Αγγελάκη, το πρωί, στην σχετική συνέντευξη τύπου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Γώγουλος, σχολικός σύμβουλος πληροφορικής Δυτικής Κρήτης, μιλώντας για το Φεστιβάλ, τόνισε ότι αναπτύσσεται ένας «ψηφιακός διάλογος μεταξύ των μαθητών» και εξήγησε ότι μαθητές δουλεύουν όλη τη χρονιά τα έργα αυτά με την βοήθεια των καθηγητών τους στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο και στον όροφο του ΚΑΜ και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις μαθητικής δημιουργίας αλλά και παράλληλα εργαστήρια, κινηματογραφικής τέχνης, κινούμενης εικόνας και ψηφιακό καραγκιόζη, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές «συνδημιουργώντας και κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, ψηφιακά έργα», όπως είπε ο κ. Γώγουλος.

«Θα είναι μεγάλη μας χαρά να δούμε πέρα από μαθητές και γονείς αλλά και όλους τους άλλους φορείς του τόπου μας, να έρθουν  ώστε να δώσουμε και άλλες προεκτάσεις σε αυτόν τον διάλογο», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τις άλλες εννέα πόλεις όπου θα διοργανώνονται την ίδια περίοδο ανάλογα Φεστιβάλ, το Ηράκλειο, το Αγρίνιο, την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, την Ξάνθη, την Πάτρα και τη Ρόδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook