Χανιά | Μαθητές του Λυκείου Αλικιανού στην Τουρκία | Οι εντυπώσεις τους | Photos

χανιά-μαθητές-του-λυκείου-αλικιανού-σ-296865

Ομάδα 5 μαθητών και δύο καθηγητών από το Γενικό Λύκειο Αλικιανού, βρίσκεται στην Καισαρια της Τουρκίας από τις18 Οκτωβρίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus μαζί με ακόμα 5 χώρες.

lykeio alikianou tourkia 1Οι μαθητές φιλοξενούνται σε σπίτια Τούρκων μαθητών του τεχνικού σχολείου Arif Molu.

lykeio alikianou tourkia 2Η Καισαρείας είναι μια όμορφη βιομηχανική πόλη σε μεγάλο υψόμετρο στο κέντρο της Τουρκίας, που οι υποδομές της αναπτύσσονται ραγδαία. Οι κάτοικοι εργάζονται σε διάφορα εργοστάσια  οι ιδιοκτήτες των οποίων χρηματοδοτούν γενναία το σχολείο που επισκεπτόμαστε.

lykeio alikianou tourkia 3Το θέμα της συνάντησης είναι η παρουσίαση από τους μαθητές των συνθηκών ζωής κάθε χώρας. Οι μαθητές του Λυκείου Αλικιανού άρτια προετοιμασμένοι απέσπασαν για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις.

lykeio alikianou tourkia 4Ο καιρός είναι πολύ καλός με θερμοκρασίες από 12 έως 25 βαθμούς. Στις 22 Οκτωβρίου θα επισκεφθούμε την περιοχή της Καππαδοκιας και ένα συγκρότημα με θερμά λουτρά. Οι εντυπώσεις των παιδιών είναι απερίγραπτες. Γεύονται παραδοσιακά τουρκικά φαγητά και γλυκά, έρχονται σε επαφή με μια άγνωστη νοοτροπία και κάνουν φίλους από πέντε διαφορετικά κράτη. Διαπιστώνουν τις συνθήκες που επικρατούν δε τουρκικά σχολεία και αξιολογούν πιο ορθολογικά πλέον την ελληνική κατάσταση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook