Χανιά | Μαγεία… Κατάμεστος ο αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο | Video+photos

χανιά-μαγεία-κατάμεστος-ο-αρχαιολογ-412991

Η 4η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Ρόκκα Κισσάμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με ένα μοναδικής αισθητικής καλλιτεχνικό θέαμα που απόλαυσαν εκατοντάδες Χανιώτες.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης βρέθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά σε μία μουσική εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο φως του φεγγαριού».rokka_kisamos1

roka8Παρουσιάστηκαν μερικά από τα πιο γνωστά έργα κλασικής μουσικής, ενώ ακούστηκε για πρώτη φορά στα Χανιά από συμφωνική ορχήστρα, η 5η Συμφωνία του Μπετόβεν, το δημοφιλέστερο έργο της κλασικής μουσικής.

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από την αρχή της συναυλίας. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ερμηνεύει την Gloria του Vivaldi με τη συμμετοχή της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χανίων:

rokka_kisamos3

ROKA2

rokka_kisamos4

ROKA3Ο χώρος κατακλύστηκε από πολύ νωρίς από Χανιώτες όλων των ηλικιών οι οποίοι έχοντας μαζί τους μαξιλαράκι και ζακέτα, ανέβηκαν τον λόφο που δεσπόζει στο χωριό, εκεί όπου υπάρχουν τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου, και απόλαυσαν ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Γεώργιου Βράνου.

rokka5

roka13

roka12

rokka_kisamos2

rokka4Η συναυλία, στην οποία συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Χανίων, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους δήμους Κισσάμου και Πλατανιά, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και τον πολιτιστικό σύλλογο Ρόκκας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook