Χανιά | Μήνυμα κατά της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας από τους φορείς

χανιά-μήνυμα-κατά-της-οπλοφορίας-και-τ-600732

Μήνυμα κατά της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας επιθυμούν να μεταφέρουν στην τοπική κοινωνία, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο σκοπευτήριο του Σκινέ στο δήμο Πλατανιά, με πρωτοβουλία του ο δήμου Πλατανιά, και τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με την υποστήριξη του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Χανίων.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης επισημάνθηκε μεταξύ άλλων πως στόχος είναι να γίνει κατανοητό πως η χρήση των όπλων θα πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, μόνο από αστυνομικούς, επαγγελματίες σκοπευτές, αθλητές και σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους.

Συγκεκριμένα και όπως τόνισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, όλοι θα πρέπει να καταλάβουν πως «η παράνομη χρήση των όπλων προκαλεί μεγαλύτερα τραύματα από αυτά που νομίζουμε.»

Από τη πλευρά του ο κ. Τάσος Κουρουπάκης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης είπε πως «η ασφάλεια θα πρέπει να είναι πάνω από όλα για όλους μας».

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε μεταξύ άλλων πως το μήνυμα όλων των αιρετών του νησιού είναι πως η παράνομη οπλοχρησία το μόνο που μπορεί να φέρει είναι τραγωδίες και δυστυχήματα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά δε πως «όταν μια αδέσποτη σφαίρα αφαιρέσει τη ζωή από κάποιον άνθρωπο τότε έχει όνομα και επώνυμο.»

Τέλος από την πλευρά ο πρόεδρος του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Χανίων κ. Σήφης Μαρκάκης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Σκοπευτήριο του Σκινέ και στην οποία όπως είπε θα συμμετέχουν και οι αιρετοί του νησιού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook