Χανιά | Μέτρα για να προστατεύσουν το τουριστικό προϊόν παίρνουν επιχειρηματίες του Πλατανιά

χανιά-μέτρα-για-να-προστατεύσουν-το-το-85966

platanias toyristes 1
Μέτρα προκειμένου να διαφυλάξουν το τουριστικό τους προϊόν λαμβάνουν οι επιχειρηματίες του Πλατανιά και οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα με επιστολή τους γνωστοποιούν πως από κοινού να αναθέσουν σε ιδιωτική εταιρία ασφάλειας την επιτήρηση της περιοχής, προκειμένου όπως αναφέρουν να υποβοηθηθεί και το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει:

«Επιστολή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, μολονότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες ήδη γνωρίζετε ότι οι σύλλογοι μας γίνονται καθημερινά δέκτες πολλών παραπόνων και καταγγελιών, λόγω των τρέχουσων εξελίξεων την φετινή περίοδο.

Με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο μας, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην παραλία με τους μικροπωλητές, η άγρα πελατών έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς επίσης έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων.

Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά αμαυρώνουν και δυσφημίζουν τον τόπο μας!!!

Αποφασίσαμε λοιπόν, από κοινού όλοι οι Τοπικοί φορείς να αναθέσουμε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας το συγκεκριμένο μας πρόβλημα ώστε να υποβοηθούν το έργο της ΕΛΑΣ.

Να σας θυμίσουμε ότι το ίδιο έπραξε με δικούς του πόρους ο σύλλογος επιχειρηματιών «Ιάρδανος» πριν 2 χρόνια και είχε απόλυτη επιτυχία.

Το κόστος θα επιμεριστεί με τον αριθμό των επιχειρήσεων στην Τοπική Κοινότητα Πλατανιά στις οποίες θα παρέχεται η φύλαξη. Υπολογίσαμε ένα κόστος της τάξης των 3 ευρώ ανά δωμάτιο σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα και 100 ευρώ ανά κάθε είδους επιχείρησης.

Το συλλογικό πρόγραμμα ασφάλειας και επιτήρησης θα προβλέπει 2 βάρδιες, μία νυκτερινή και μία πρωινή με τον ανάλογο αριθμό των ατόμων επιτήρησης.

Σας ενημερώνουμε, ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον εκάστοτε σύλλογο για την είσπραξη του ποσού.

Εκ μέρους του Δ. Σ. του συλλόγου επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος»

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων

Εκ μέρους του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων «Ο Κύδων»»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook