Χανιά | Μάζεψαν 34χρονο Ιρακινό | Προμήθευε μετανάστες με πλαστά χαρτιά

χανιά-μάζεψαν-34χρονο-ιρακινό-προμήθε-65021

plasta eggrafaΣυνελήφθη χθες (16.10.2014) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 34χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μεταναστών και πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη δύο (2) αλλοδαποί  ηλικίας 28 και 33 ετών υπήκοοι Συρίας για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης διευκόλυνσης εξόδου μεταναστών, από τη χώρα, εντοπίστηκε ο 34χρονος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στον χώρο του αεροδρομίου μαζί με τους δύο αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 34χρονος τις προηγούμενες ημέρες, στην Αθήνα είχε προμηθεύσει τους ανωτέρω αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητες) αρχών Σουηδίας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη συνέχεια την 14.10.2014, τους οδήγησε από τον Πειραιά στα Χανιά με πλοίο της γραμμής, ενώ με τα εν λόγω πλαστά έγγραφα προέβη στην έκδοση εισιτηρίων για λογαριασμό τους, προκειμένου να αναχωρήσουν από την χώρα με προορισμό τη Ρώμη Ιταλίας.

Κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του 34χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook