Χανιά | Λιγότερες ξαπλώστρες φέτος στις παραλίες

χανιά-λιγότερες-ξαπλώστρες-φέτος-στι-245349

agioi apostoloiΛιγότερα ομπρελοκαθίσματα λόγω νόμου αλλά και διάβρωσης των ακτών, ίδιες περίπου τιμές και λίγο ακριβότερες καντίνες στις πολυσύχναστες παραλίες, θα δούμε φέτος στα Χανιά, με την διοίκηση του Δήμου να εκτιμά ότι θα έχουν προκηρυχθεί οι δημοπρατήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου.

Το τελευταίο διάστημα, μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής ΚΥΑ, στον Δήμο Χανίων δίνουν «αγώνα δρόμου» για να προλάβουν την προθεσμία αυτή, ειδάλλως, το ποσοστό των μισθωμάτων που θα παρακρατήσει το δημόσιο, θα αυξηθεί σε 50% (από 30%).

20150505_145631Σήμερα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ενέκρινε τους παραχωρούμενους χώρους προς δημοπράτηση που αφορούν ομπρελοκαθίσματα, καντίνες και θαλάσσια μέσα αναψυχής, μηχανοκίνητα ή μη και αύριο η οικονομική επιτροπή θα αποφασίσει για τις τιμές, ώστε το θέμα να πάει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το συντομότερο δυνατόν.

«Κάναμε κάποιες αναπροσαρμογές σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ. Ήταν μια πάρα πολύ επίπονη διαδικασία γιατί περπατήσαμε όλη την παραλία και είδαμε την διάβρωση, η οποία είναι πολύ έντονη σε κάποιες ακτές» είπε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος της επιτροπής και αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγγεδάκης: «Υπάρχουν γενικά μειώσεις ως προς τους παραχωρούμενους χώρους. Ίσως πάνω από 10%», τόνισε, εξηγώντας ότι αυτό προκύπτει και από αυτά που ορίζει η νέα ΚΥΑ που απομακρύνει τις ξαπλώστρες ακόμη περισσότερο από το κύμα (από τα 3 στα 5 μέτρα) και ορίζει 100 μέτρα ελεύθερου χώρου ανάμεσα στους δημοπρατούμενους αλλά και λόγω του φαινομένου της διάβρωσης.

«Προκηρύσσουμε ελάχιστες νέες θέσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ καταργούνται κάποιες θέσεις λόγω αποφάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας» επεσήμανε ο κ. Φραγγεδάκης, που εκτίμησε ότι λίγο-πολύ οι τιμές εκκίνησης θα είναι ίδιες με πέρυσι.

«Για τα θαλάσσια μέσα έγιναν κάποιες αναπροσαρμογές κάποια σημεία που πέρυσι ήταν άγονα, φέτος δεν τα προκηρύσσουμε, τηρώντας πάντα στις νέες θέσεις την απόσταση των 300 μέτρων. Για τις καντίνες, κάναμε κάποιες μικρές αναπροσαρμογές στα μισθώματα, μια εξομάλυνση ουσιαστικά, βάζοντας κάποια κριτήρια επισκεψιμότητας στις παραλίες».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook