Χανιά | Λήξη μαθημάτων Σχολής Αγιογραφίας I.M.Kισάμου και Σελίνου

χανιά-λήξη-μαθημάτων-σχολής-αγιογραφ-709014

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου δια το τρέχον έτος. Η Σχολή Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως, η οποία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Μητροπόλεως, λειτουργεί δύο Τμήματα (προχωρημένων και αρχάριων), εις τα οποία μετέχουν περί τους 25 εκπαιδευόμενους.

Όπως ανέφερε η διδάσκουσα κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο, λόγω του ιδιαίτερα ζωηρού ενδιαφέροντος, από τον προσεχή Οκτώβριο όπου και πάλι θα αρχίσει νέος κύκλος μαθημάτων, θα λειτουργήσει και νέο Τμήμα Αγιογραφίας, καθώς υπάρχει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από ικανό αριθμό ενδιαφερομένων οι οποίοι δεν μπορούν να ενταχθούν εις τα λειτουργούντα ήδη Τμήματα. Σημείωσε, επίσης, η κ. Στεφανάκη ότι το Τμήμα των προχωρημένων είναι έτοιμο να οργανώσει Έκθεση Αγιογραφίας, όπου οι μαθητευόμενοι θα παρουσιάσουν τα έργα των.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του δια την ανοδική και ποιοτική πορεία της Σχολής και τις πολλές του ευχαριστίες προς την διδάσκουσα και δόκιμη Αγιογράφο κ. Στεφανάκη, συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, δια την εθελοντική προσφορά της εις την διακονία αυτή. «Η Αγιογραφία δεν είναι τέχνη, αλλά προσευχή και λατρεία προς το θείο και ιερό», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος καλό καλοκαίρι και υποσχόμενος ότι εντός του Φθινοπώρου θα υπάρξει η σχετική μέριμνα δια την οργάνωση της Έκθεσης αυτής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook