Χανιά | «Κόντρες» στο δημοτικό συμβούλιο για την Παλιά Πόλη και τα τέλη στάθμευσης

χανιά-κόντρες-στο-δημοτικό-συμβούλ-325895

Νέες κόντρες στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων σχετικά με το θέμα των τελών στάθμευσης των κατοίκων της Παλιάς Πόλης, αλλά και του κέντρου των Χανίων.

Η συζήτηση «άναψε», καθώς η πρόταση του δημάρχου Χανίων Τάσου Βαμβουκα για τα τέλη στάθμευσης των Ι.Χ των κατοίκων της Παλιάς Πόλης που προβλέπει το να παρέχεται δωρεάν σε όσους μένουν εντός των ορίων της Παλιάς πόλης η 1η κάρτα για ένα αυτοκίνητο ενώ για το δεύτερο να πληρώνουν 50 ευρώ, συνάντησε πολλές αντιδράσεις.

Τη ψηφοφορίας απείχαν οι παρατάξεις των κ.κ Σκουλάκη και Παπαδογιάννη ενώ η πρόταση καταψηφίστηκε από τους κ.κ. Παπαντωνάκη και Ρίζο.

Την πρόταση υπερψήφισε η παράταξη του κ. Γιάννη Σαρρή εκτος της κα Βουτετάκη.

Ο κ. Σαρρής είπε μεταξύ άλλων πως οι άνθρωποι της Παλιάς πόλης εκδιώκονται από τα σπίτια τους λόγω των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκει (καφετέριες, μπαρ) και ο Δήμος θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να τους εξυπηρετήσει τουλάχιστον στο θέμα των χώρων στάθμευσης. »Η Παλιά πόλη κοντεύει να γίνει ένα απέραντο μπάρ και ο Δήμος θα πρέπει να οργανώσει τις υπηρεσίες του προκειμένου να βρεθούν χρήματα και να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι με επιπλέον χαράτσια».

Ο κ. Παπαντωνάκης ανέφερε ότι «την Παλιά πόλη την χρησιμοποιούμε μόνο για το κέρδος, δεν έχουμε κάνει ποτέ τίποτα για τους κατοίκους, τους οποίους έχουμε φορτώσει με προβλήματα. Καλό θα ήταν όλοι οι κάτοικοι να έχουν μόνιμη δωρεάν θέση για το 1ο αυτοκίνητο και δωρεάν θέση για το δεύτερο χωρίς σταθερό πάρκινγκ».

Από την συζήτηση δεν έλειπαν και οι προστριβές καθώς αρκετοί εξοργίστηκαν με την τοποθέτηση του Μανόλη Κεμεσίδη σχετικά με την συμβολή των κατοίκων της Νταλιάνη για την απομάκρυνση των αλλοδαπών ενοικιαστών »χρώματος κίτρινου, μπλε, μαύρου, πράσινου κλπ» όπως ανέφερε ο ίδιος, πυροδοτώντας την αντίδραση του κ. Παπαντωνάκη ο οποίος τον παρομοίασε με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μόνίμως φάσκει και αντιφάσκει ενώ ο κ. Κεμεσίδης ανακάλεσε την δήλωση του τονίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει κανέναν και ότι είναι δίπλα στους πρόσφυγες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook